Niet te missen in Athene

acropolis-12044_640

Gaat u op stedentrip naar Athene, maar bent u niet bekend met deze historische stad? TravelService geeft u een aantal tips die u niet mag missen tijdens uw stedentrip Athene!

Het Akropolis
Niet te missen in Athene is het Akropolis. Als u dit historische monument in al zijn pracht en praal wil bewonderen, kies dan voor een heldere dag zonder nevel of bewolking. Anders heb je de kans dat je maar weinig ziet van de prachtige stad op de berg. Het Akropolis heeft een gladde ondergrond en moet u een stuk klimmen voordat u de berg heeft bereikt. Stevige schoenen zijn hiervoor dus geen overbodige luxe! Wilt u het Akropolis bezoeken als het nog rustig is? Ga er dan vroeg op uit. Het beste is als de hekken net open gaan. Gaat u later, dan heeft u kans dat het enorm druk is door de vele toeristen.

Plaka
Eenmaal het Akropolis bezichtigd, dan kunt u naar beneden via de wijk Plaka. Dit is de centrale wijk en ‘het hart’ van Athene. Via deze wijk komt u langs de oude agora van Athene. Dit was vroeger het oude marktplein en ontmoetingsplek van de stad. Op dit plein staat ook ‘de Toren van de Winden’. Dit monument komt uit de 1e eeuw v.Chr en gaf toentertijd de windrichting aan. Voor een hapje of een drankje is de wijk Plaka een dure en toeristische keuze. Kies voor de kleinere en onbekende wijken, voor de traditionele en kwalitatieve Griekse gerechten.

Ontspannen
In de buurt van het Akropolis ligt de Ethnikos Kipos. Dit is de Nationale Tuin van Athene. Hierop staat de poort van Hadrianus. Deze poort werd in 132 opgericht en vormde een doorgang van het Oude naar het Nieuwe Athene. Deze tuin is een geweldig plek om te ontspannen. Achter de poort van Hadrianus ligt ‘De tempel van de Olympische Zeus’. Dit was de grootste tempel van Griekenland, en was zelfs groter dan het Parthenon op de Akropolis!

Byzantijns
Voor de kunstliefhebber is het Byzantijns Museum zeker een bezoekje waard. In dit museum is allerlei Byzantijnse kunst te bewonderen. Deze kunstvorm verwijst naar het Byzantijnse Rijk van de 4e tot de 13 eeuw. Dit is een samenstelling van de Oud-Griekse en de Romeinse kunst. Voor meer Byzantijnse kunst, kunt u opzoek gaan naar naar de vele Byzantijnse kerkjes die in de stad te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is het ‘Apostoli’ oftewel ‘Church of the Holy Apostles’. Deze kerk is prachtig versierd allerlei met Byzantijnse schilderingen.

Of u reist met de metro of niet, de metrohaltes in Athene moet u zeker bezoeken. Tijdens de aanleg van het metronetwerk in Athene in 1992, zijn er wel meer dan 50.000 antieke schatten opgegraven! Deze worden nu tentoongesteld in de metrohaltes van Athene.

Ontdek deze prachtige stad nu zelf, en boek een stedentrip naar Athene!

Bronnen
– http://travelservice.nl/ontdek-cultuur-en-historie-tijdens-een-stedentrip-in-athene/
– http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=71&t=1068641
– http://griekenland.net/vasteland/athene/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht