Openbaar vervoer tijdens uw stedentrip

lisbon-1395924_1920

Wanneer u op een stedentrip bent met TravelService, wordt er veel voor u geregeld. Daarnaast bent u helemaal vrij hoe u uw vrije tijd invult. Dit kan bijvoorbeeld door het ontdekken van de stad en is het openbaar vervoer hiervoor ideaal. Om het voor u nog makkelijker te maken, helpen de meeste steden u nog een handje.

Athene
Athene staat bekent om zijn eeuwenoude archeologische vondsten, ruïnes en tempels. Hier kunt u gemakkelijk reizen met de metro, tram en bus. Maar ook de trein rijdt binnen de stadsgrenzen. Voordat u instapt is het nodig om een kaartje te kopen, ook is het mogelijk om een dag -of weekkaart te kopen. U kunt er ook voor kiezen om Athene te ontdekken op een hele comfortabele manier. Namelijk via de Hop on Hop bus. Een meerdaagse kaart hiervoor koopt u bij TravelService. Bijzonder aan de metrostations in Athene is dat ze eigenlijk een museum op zich zijn. U kunt hier tijdens het wachten allerlei soorten kunst en archeologische vondsten bekijken.

Dublin
Wanneer u in Dublin komt, wordt u verrast door de drukte in de stad. Dit komt doordat er ook vooral bussen rijden die als het grote openbaar vervoer netwerk dienen in Dublin. Voordat u in de bus stapt kunt u bij de conducteur met gepast of met losgeld een kaartje kopen. U zult zich verbazen hoe goedkoop dit  is.

Madrid
Madrid staat bekend om zijn vele monumenten, boulevards en karakteristieke zijstraatjes. In het openbaar vervoer hangt een respectvolle sfeer. Jonge mensen staan op voor ouderen en wordt er zo nu en dan een praatje gemaakt. Dit is vooral in de metro’s want er zijn 12 metrolijnen die elkaar kruisen in het centrum van de stad. Maak in Madrid ook gebruik van de Hop on Hop bus. Een kaartje hiervoor koopt u bij TravelService.

Riga
In Riga kijkt u uw ogen uit door de vele bezienswaardigheden. Ontdekt de stad op uw gemakt met de vele trammen en bussen die door de stad rijden. Gemakkelijk is dat als u instapt geen kaartje hoeft te kopen, want de conducteurs komen zelf naar u toe. In Riga zijn meer bussen dan tramlijnen en kunt u zich daarom gemakkelijk vervoeren terwijl u geniet van het uitzicht om u heen.

Valencia
In Valencia vindt u veel stranden, waar u natuurlijk kan ontspannen. Maar om de stad te ontdekken is het ideaal om gebruik te maken van de vele bussen die er rijden. Koop een kaartje zodra u instapt. Ook hier kunt u tijdens de rit genieten van de verschillende bouwstijlen van de stad. 

Barcelona
Om de vele toeristische attracties te bekijken in Barcelona, kunt u zich het beste verplaatsen met de metro. Omdat het in de stad enorm druk is en bijna chaotisch op de wegen, is de manier van ondergronds vervoer ideaal. De tram is hier voor de toeristen minder populair, omdat er maar 6 lijnen lopen en die zich maar minimaal verspreiden over de stad. Ook kunt u de bezienswaardigheden bekijken via de Hop on Hop bus. Een ticket hiervoor koopt u bij TravelService.

Krakau
In Krakau is enorm veel historie en architectuur te bewonderen en is de tram ook de beste keuze om u  te laten vervoeren. De tram rijdt hier om de 10 minuten en is er de mogelijkheid om uw kaartje te kopen bij de postkantoren of de kiosken.

Milaan
Naast de prachtige bouwwerken die in Milaan te bezichtigen zijn, kunt u er ook heel goed winkelen! Hiervoor is de metro het beste vervoermiddel om u snel door de stad te laten vervoeren. Het systeem is simpel. Er rijden er maar drie metrolijnen die zich onderscheiden met een aangegeven kleur.

Rome
In Rome zijn de bus of de tram de snelste vervoersmiddelen en kunt u hierdoor de vele bezienswaardigheden bekijken. De metro is in Rome niet ideaal, omdat Rome maar twee metrolijnen heeft. Dit komt doordat de grond in Rome erg kostbaar is, in verband met de vele opgravingen en archeologische vondsten. Via TravelService kunt u een Roma Pass aanschaffen, waarmee u voor drie dagen gratis gebruik kan maken van het openbaar vervoer en verschillende kortingen.

Warschau
Warschau is met zijn prachtige binnenstad en vele winkels een fijne plek om te shoppen. Veel bezienswaardigheden zijn te bereiken per voet en kunt u alles ook op uw gemak bekijken. Voor als u verder binnen de stad wilt reizen is de tram ideaal.

Boedapest
Wanneer u in Boedapest bent en u zich makkelijk door de stad wilt laten vervoeren, is het het handigst om af en toe een kaartje te kopen. Zo kunt u genieten van de velen bezienswaardigheden en musea. Ook in Boedapest kunt u met de Hop on Hop bus reizen en op uw gemak de stad bekijken. Bij TravelService koopt u hiervoor een ticket.

Lissabon
In Lissabon koop u bij de tram en bussen een kaartje bij de conducteur. Bij de metro doet u dat bij de metrostations. Wilt u nog goedkoper reizen? Profiteer dan van de Lissabon Card die u kunt kopen bij TravelService. Hiermee reist u gratis met het openbaar vervoer en heeft u zelfs gratis toegang tot vele musea.

Praag
In Praag komt u met de metro en de tram overal en kunt u zich gemakkelijk verplaatsen door dit prachtige openluchtmuseum. Wel is het in Praag zo dat bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn. Maar wilt u een stukje verderop de boel verkennen om heeft u geen zin om te lopen? Dan is het openbaar vervoer ideaal. Koop bij TravelService een Prague Card en reis gratis met het openbaar vervoer. Krijg gratis toeging tot vele musea en bezienswaardigheden en vraag een gids aan. Zo haalt u alles uit uw stedentrip in Praag!

Stockholm
Stockholm bestaat uit eilanden en is verbonden met vele bruggen. Het openbaar vervoer is hierdoor essentieel en ook erg goed geregeld. De bus wordt er het meest gebruikt omdat deze het makkelijkst over bruggen rijdt en brengt u naar veel bezienswaardigheden in de stad.

Wenen
Wenen staat onder andere bekend om zijn mooie architectuur. Het openbaar vervoer is goedkoop en snel. Zorg wel dat u, voordat u instapt, een kaartje koopt en deze laat bestempelen bij een stempelautomaat. Anders is hij niet geldig.

Voor het reizen in deze prachtige Europese steden is niet veel nodig, maar maakt het openbaar vervoer het u een stuk gemakkelijker! Ontdek deze steden nu zelf en boek een stedentrip bij TravelService.

Bronnen
– http://travelservice.nl
– http://www.anwb.nl/vakantie/italie/rome/stedentrip/vervoer-in-rome
– http://www.rugzaktrips.nl/europa/ov_athene.htm
– http://reisbloggers.nl/europa/ierland/openbaar-vervoer-in-dublin-leap-visitor-card/
– http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/steden/126964-openbaar-vervoer-in-madrid-metro.html
– https://www.take-a-trip.eu/nl/riga/transport/
– http://www.verrassendvalencia.nl/reizen-openbaar-vervoer-valencia.html
– http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona
– https://www.bezoekkrakau.nl/vervoer/openbaar-vervoer-krakau/
– http://www.rugzaktrips.nl/europa/milaan_ov.htm
– https://www.take-a-trip.eu/nl/warschau/transport/
– http://reisbloggers.nl/europa/hongarije/openbaar-vervoer-in-boedapest-budapest-travel-card/
http://www.stedentrip-lissabon.net/15/openbaar-vervoer-lissabon/
– http://www.anwb.nl/vakantie/tsjechie/praag/stedentrip/vervoer-in-praag
– http://www.visitsweden.com/zweden/Reisgids/Vervoer-in-Zweden/Openbaar-vervoer/Stockholm/
– http://www.allesoverwenen.nl/openbaar-vervoer-in-wenen/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht