Praag bezoeken

De gerechten in Tsjechië bestaan vooral uit stevige gerechten met aardappelen, kool, meeldeeg en vlees. De lunch is erg belangrijk en er wordt dan ook vaak warm gegeten. Tijdens een stedentrip Praag kun je de volgende specialiteiten bestellen: Pečená kachna, dat is gebraden eend, en Vepro Knedlo zelo, dat is een maaltijdschotel met varkensvlees. Bij de lunch wordt er ook vaak chlebicky geserveerd. Dat is een soort brood waarin vele variaties mogelijk zijn. In Tsjechië komen ook veel zoete warme hoofdgerechten voor. Een van de bekendste is Ovocne knedliky. Een meeldeeg van allerlei soorten met vruchten zoals abrikozen, aardbeien of bramen.  De Tsjechen houden ook erg van bier, en zijn er dus overal in allerlei smaken en grootte te verkrijgen.

In Praag ligt de Karelsbrug, wat een van de hoogtepunten van Praag is. Deze brug in 520 meter lang en ligt over de Moldau. De brug verbindt de stad met de wij Malá Strana. Deze brug is erg bijzonder omdat er dertig standbeelden van heiligen opstaan. Behalve dat er alleen maar mensen over de brug lopen zijn er ook veel kunstenaars die daar hun werk proberen te verkopen of nieuwe schilderijen maken.

In de oude stag ligt het plein Staroměstskě námĕstí een de mooiste plaatsjes in praag. Het plein is zo mooi en origineel omdat er verschillende bouwstijlen samen komen. Op het oude stadsplein staat de týnkerk, die ’s avonds op een mooie manier wordt belicht. Er zijn veel gevels te zien waaronder de gevel van het Storch. Het is een autovrij plein en er zijn veel terrasjes en restaurants als de Tsjechische keuken, maar ook veel Italiaanse restaurants en steakhouses voor toeristen.

Ten noorden van de Praha ligt de joodse wijk Josefov. Dat er een joodse wijk is zie je terug in verschillende dingen, zoals dat de Davidsster te zien is op verschillende gevels, er zijn verschillende restaurants waar je koosjer kan eten en ook zal je af en toe een traditioneel geklede jood voorbijkomen.  In de joodse wijk vind je ook vele synagoge die je als toerist ook mag bezoeken buiten de feestdagen en zaterdagen.

Parizská Trida is een hele bekende winkelstraat in Praag met veel winkels, cafés, bars en restaurants. Deze winkelstraat heeft veel winkels en merken die wij in Nederland ook kennen. In de hoofdstraat hebben de merken zoals Armani, Burberry, Chanel en Lois Vuitton wel een winkel. In de zij straatjes van deze straat zijn er veel boetiekjes van Tsjechische ontwerpers. De Parizská Trida bevindt zich dwars door de joodse wijk en verbindt het oude stadsplein met de moldau. De straat is ook nog is mooi om te bezoeken door de gevels van Art Nouveau.

In de straat Strašnická doen veel Tsjechen hun boodschappen. Je vindt winkels zoals de drogist, keukendesign en een slager. Je vindt er vooral veel slagers omdat Tsjechen echte vlees eters zijn. Verder zijn er ook veel bloemsite te vinden in de straat omdat Tsjechen ook van bloemen houden, en als ze op visite gaan is het vaak gebruikelijk om een bosje bloemen mee te nemen.

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht