Restaurants, bars en clubs in Krakau

krakow-958326_1920

In Krakau vindt u veel huiselijke restaurants, bars en clubs in oude kelders van bijvoorbeeld historische kastelen, maar ook veel hippere uitgaansgelegenheden. Het uitgaansleven in Krakau is daarom erg divers en is er voor ieder wat wils!

Studenten
Krakau is een studentenstad en is er dus een levendig uitgaansleven in de stad. De meeste clubs sluiten niet voor 4 uur ’s nachts en zult u zich verbazen over de hoeveelheid jonge mensen om u heen. Wel vindt u de studenten vooral bij de goedkopere gelegenheden. Zo wordt bier standaard in halve liter glazen geschonken en kosten dit nog geen 2 euro! Voor meer goedkopere restaurants met u niet rond het grote marktplein zijn. De restaurants, bars en clubs die u hier vindt zijn vaak erg prijzig. Maar zult u hier dus ook niet veel studenten vinden.

Wijken
Rynek Glowny is het grote marktplein van Krakau en hoeft u hier niet ver te zoeken voor een leuke pub of club. Hier vindt u ook veel kelderbars die onder oude gebouwen zitten. Deze bestaan vaak uit oude stenen muren die een unieke sfeer geven aan het pand. Het plein Plac Nowy in de oude Joodse wijk Kazimierz, is volledig omringd door restaurants, bars en clubs. Dit maakt deze buurt ook erg toeristisch. Wilt u in deze gezellig wijk uiteten? Voor het best gewaardeerde restaurant betaalt u nog geen 20 euro voor een drie gangen menu!

Hapje eten
Wit u onder het genot van een live-band uw hapje of drankje nuttigen? In Krakau kan dit zeker! Vooral in het weekend zijn er vele live-bandjes te vinden in de stad. De restaurants in Krakau maken vaak gebruik van zelfgekweekte groeten en kunt u kiezen voor zowel traditioneel Poolse gerechten als de wereldkeuken. Wilt u echt traditioneels Pools eten? Bezoek dan de wijk Kazimierz voor de opvallende Oost Eurpese ‘pierogi’. Dit zijn gevulde deeghapjes met een ruime diversiteit aan vullingen. Zeker het proberen waard!

Dus, bezoek Krakau nu zelf en ontdek het uitgaansleven van deze bruisende stad! Boek nu een stedentrip naar Krakau met Travelservice!

Bronnen
– https://www.bezoekkrakau.nl/doen-in-krakau/krakau-uitgaan/
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g274772-Activities-c20-Krakow_Lesser_Poland_Province_Southern_Poland.html

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht