Romantiek in Boedapest

budapest-at-night-1665523_1920

Boedapest, de prachtige Hongaarse hoofdstad aan de rivier de Donau. Hier vindt u een tal artistieke gebouwen en is de stad ’s avonds rijkelijk verlicht wat een romantisch beeld geeft. Naast de vele musea’s zijn er een hoop fraaie plekjes te vinden in de stad, vol romantiek!

Bruggen
’S avonds een wandeling langs de Donau en over een van de 11 bruggen in Boedapest is toch wel een romantisch plaatje! De stadsdelen Boeda en Pest worden door meerdere bruggen verbonden. Wilt u een rustige wandeling maken over een van de prachtige bruggen in Boedapest? Doe dit dan op zondag, want dan zijn de meeste bruggen autovrij. De Kettingbrug wordt als een van de sierlijkste bruggen in de stad gezien. ’S avonds is de brug verlicht waardoor een wandeling opeens heel sprookjesachtig wordt!

Baden
Gaat u voor ontspanning? Dan is een bezoek aan een van de thermen in Boedapest het zeker waard. De thermen, ook wel warmwaterbronnen genoemd, zijn al bekend sinds de Romeinse periode. Voor veel Hongaren is een bezoek aan een thermaal bad een dagelijks ritueel. Ziet u uzelf al helemaal vertoeven in een warm, rustgevend en romantisch badhuis? Bezoek dan zeker een van de bekendste: Szechinyi Baths and Pools. Dit is een spa die gebouwd is in 1913 en heeft daarom een authentieke sfeer. Ook is het bad Rudas is een van de mooiste baden in Boedapest, zeker een bezoekje waard!

Burchtheuvel
De Burchtheuvel is het oude stadshart van het stadsgedeelte Boeda, deze ligt op 70 meter boven de rivier de Donau. Hier vindt u ook de Burcht van Boeda. Dit is het oude koningspaleis van Boedapest. Hier vindt u een rijke historie over de stad en is het ook de oudste wijk van Boedapest. Een tip is om hier ’s avonds laat heen te gaan, wanneer alle lichten aan gaan en deze reflecteren in het water van de Donau, een prachtige plaatje! U kunt hier dan prima rondlopen en het paleis en de kerk bezoeken.

Ontdek de prachtige en romantische hoofdstad van Hongarije nu zelf en boek een stedentrip naar Boedapest!

Bronnen
http://dailycappuccino.nl/2013/02/romantisch-boedapest/
http://www.boedapest-hongarije.nl/boedapest-hongarije/hongarije/bruggen-van-boedapest.php
https://nl.wikipedia.org/wiki/Burcht_van_Boeda
https://www.tripadvisor.nl/ShowUserReviews-g274887-d276801-r142570694-Castle_Hill-Budapest_Central_Hungary.html

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht