Romantisch Praag

prague-450814_1920

Praag, de stad met de Praagse Burcht, het Sint-Viruskathedraal en het Astronomisch Uurwerk. Deze meest toeristische trekpleisters zijn prachtig om te bekijken en wordt Praag ook wel ‘De Gouden Stad’ genoemd. De Tsjechische hoofdstad is dan ook een romantische stad en zijn er een hoop romantische plekken die u kunt bezoeken!

Petrin heuvel
Met een kabelbaan naar boven, klink dat niet romantisch? In Praag kan dit als u de Petrin heuvel wilt bezoeken. Dit kan natuurijk per voet, maar wilt u echt romantiek met een fraai uitzicht over de stad? Kies dan voor de kabelbaan. Op de hevel staat een monument. Deze toren is 65 meter hoog en is gebouwd in 1891 ter ere van een nationale tentoonstelling. Tijdens uw bezoek aan de heuvel, bevindt u zich in een aangenaam park waar het meestal rustig is. Kiest u ervoor om vroeg in de ochtend weg te gaan? Dan is de kans groot dat u het park voor u zelf heeft! Daarnaast kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de stad.

Eiland Kampa
Een wandeling langs de rivier de Moldau is ook erg romantisch. Zo kunt is over het schiereiland Kampa langs schilderachtige huisjes en straatjes wandelen. Kies voor een wandeling als de zon ondergaat en beleef een bijna sprookjesachtig uitzicht. Het Kampa eiland wordt ook wel het ‘Klein Venetië van Praag’ genoemd omdat er vele watertjes langs de panden stromen, een fraai plaatje dus!

Praag is een prachtige, authentieke en romantisch stad. Lees hier wat de Tsjechische stad nog meer te bieden heeft en boek een stedentrip naar Praag!

Bronnen
– http://travelservice.nl/category/stedentrip-praag/
– http://www.youropi.com/nl/praag/article/romantisch-praag-1906
– http://www.praag-nu.nl/openbaar-vervoer/10626-kabelbaan-naar-petrin-heuvel.html
– http://praagreizen.nl/prachtig-praag-vanuit-petrin-toren/
– http://www.droomplekken.nl/europa/tsjechie/praag/doen/wandel-romantisch-over-het-eiland-kampa.html
– https://tallsay.com/page/4294984791/praag-het-eiland-kampa-en-praags-bier

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht