Rustige hotspots in Rome

appia-1646103_1920

Rome heeft veel mooie en bijzondere plekken die toeristen vaak overslaan. Wij delen een aantal mooie plekken in de stad, waar u even kunt bijkomen van de drukte.

Via Margutta
Schilderachtige straatjes, kleine ateliers en kunstige fonteinen. Dat is het straatje: ‘Via Margutta’. De rust is hier, ondanks de toeristische straten in de buurt, toch bewaard gebleven. Via Margutta is een plek waar veel lokale kunstenaars, maar ook buitenlandse kunstenaars zich uitleven. De straat staat vol met prachtige beelden, die een romantisch gevoel aan de stad geven. Zo is Via Margutta steeds internationaler geworden en hebben de kunstenaars zich door de jaren heen niet laten verjagen door de moderne ontwikkelingen in de stad. De straat staat ook wel bekend als een plek waar je door de tijd reist.

Campo Cestio
Een begraafplaats. Niet de meest positieve manier om uw stedentrip wat rust te teven, maar u kijkt werkelijk uw ogen uit op Campo Cestio. Op deze begraafplaats liggen zo’n vierduizend mensen begraven. En ook als u deze mensen niet kent, blijft u bij onbekende graven vaak even stilstaan. De graven zijn versierd me prachtige beelden en is de begraafplaats gevestigd in een rijke en groene omgeving. Een leuk feitje die u ook niet kan ontgaan is ‘de Piramide van Cestius’. Deze graftombe is gebouwd voor edelman Caio Cestio. Hij was gefascineerd door de Egyptische cultuur en liet van zijn nagelaten geld een piramide bouwen van 36 meter hoog en 30 meter breed. Campo Cestio is unieke een bezienswaardigheid in Rome en een stuk rustiger dan de toeristische trekpleisters.

Centrale Montemartini
Als u dan toch bij de Piramide bent, dan kunt ook even langs de Centrale Montemartini. In dit museum liggen allemaal stukken uit de collectie van de Musei Capitolini. De stukken die er liggen zijn zogenoemd ‘vergeten’ en zijn in grote collecties ondergebracht. Voor prachtige archeologische kunst uit de Oudheid en de Renaissance, moet u hier zeker een kijkje nemen. Bijzonder aan dit museum is dat de plek waar de collectie tentoongesteld wordt, een oude elektriciteitscentrale is. Een bijzonder contrast dus! Dit museum is nog niet erg bekend in Rome, zelfs niet bij de lokale bevolking en kan je er dus rustig rondwandelen.

Palazzo Altemps
Voor nog meer rustige bezoeken aan musea’s, moet u zeker het prachtige museum: ‘Palazzo Altemps’ bezoeken. Dit is een Romeins renaissance museum waar rijke families in Rome antieke kunst verzamelende en collecties achterlieten. Dit gaat over sculpturen die de families gevonden hadden of in bezit hadden. Door de Italiaanse staat werden de kunststukken ondergebracht in Pallazo Altemps. Dus bezoek dit museum voor prachtige beeldhouwwerken uit Rome. Het is een rustig museum en nooit erg vol met toeristen, dus is het ideaal om even te ontvluchten van de drukte.

Natuur
Langs de meest toeristische en de gebaande paden is het vaak erg groen in Rome. In de tuinen is het rustig en dus ideaal voor een wandeling. Zo zijn de Villa Borghese, de Villa Doria Pamphili, Roseto Comunale, en het Archeologisch park van de Via Appia, fraaie natuurgebieden in de stad. Villa Borghese is een plek waar zeker u door heen moet wandelen als u van kunst houdt, want er zijn een aantal prachtige musea’s te bewonderen. Via Appia, ook wel ‘de weg van Appius’ genoemd, is een van de belangrijkste Romeinse wegen en liep van de hoofdstad tot de zuidoostkust. Tijdens deze weg maakt u een ware reis in de tijd. U komt kerken tegen zoals de Domine Quo Vadis, met een rijke geschiedenis. Maar u komt ook graven tegen. De catacomben is een ondergrondse begraafplaats, en zijn er ook vele Romeinse graftombes te vinden. Erg indrukwekkend om te bekijken. Voor de echte natuurliefhebbers is Roseto Comunale ook zeker een plek om door heen te wandelen. Dit is een rozentuin in de stad en zijn er vanaf april veel verschillende soorten rozen te bewonderen.

Naast de toeristische trekpleisters zijn er nog meer pareltjes in de Rome te ontdekken. Boek nu een stedentrip naar Rome! En beleef Rome nu zelf!

Bronnen
– http://mooistestedentrips.nl/nieuws/relaxt-in-rome-20-onbekende-bezienswaardigheden
– http://ciaotutti.nl/tag/rustige-plekken-in-rome/
– http://www.reisjunk.nl/bestemmingen/4-minder-bekende-hotspots-van-rome/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht