Schilderachtige straatjes in Lissabon

lisbon-1666082_1920

Lissabon is gebouwd op heuvels en is er daarom een duidelijke scheiding tussen de verschillende wijken in de stad. Dit in zowel de locatie als de sfeer. In het historisch centrum van Lissabon zijn er veel belangrijke en ook erg toeristische wijken te vinden. Omdat Lissabon zoveel wijken heeft, is het handig om voordat u op reis gaat te beslissen welke wijken u wilt bezoeken. Wij hebben daarom de leukste straten voor u geselecteerd.

Alfama
De wijk Alfama is een typisch schilderachtige wijk in Lissabon en vorm ook het oudste deel van de stad. Zo is deze plek ook een van dé toeristische trekpleisters. In de wijk Alfama vindt u  ook het Kathedraal van Lissabon en het klooster de São Jorge. Wilt u ’s avonds uitgaan in Lissabon? Dan is deze wijk ideaal! Deze wijk wordt namelijk gezien als de oorsprong van het uitgaansleven in Lissabon. In de wijk ligt ook het plein Fiera da Ladra waar op dinsdag en zaterdag een gezellig rommelmarkt wordt gehouden, de zogenoemde Dievenmarkt. Alfama is zeker een bezoekje waard!

Bairro Alto
Dit is de bovenstad van Lissabon en heeft een knusse en authentieke uitstraling. De oude panden en straatjes zijn versierd met gekleurde slingers. Hier vindt u veel hippe restaurantjes, bars en boetiekjes. Daarnaast is het ook een creatieve wijk. Dit doordat er veel beginnende (mode)ontwerpers in Bairro Alto komen wonen of werken. Hierdoor wordt er ook welke jaar een groot modefestival gehouden onder de naam Moda Lisboa.

Rua da Rosa
Nog een smal straatje met veel oude panden is de straat Rua da Rosa, gelegen in de wijk Bairro Alto. Deze straat is vooral smal en komt u al snel steile stukken tegen. Het is dus ook  echt niet gek om met wandelschoenen de stad te verkennen. Rond de avond worden kleine restaurants geopend waar u kunt genieten van traditionele Portugese gerechten. Ook begint het uitgaan leven vaak laat in de avond, maar vindt u hier de volgende ochtend weinig van terug. Want dan komen de vele winkeltjes in de wijk weer tot leven.

Ontdek Lissabon nu zelf en boek een stedentrip naar deze authentieke Portugese hoofdstad!

Bronnen
– http://lissabonvoorbeginners.nl/wijken-straten-pleinen.htm
– http://www.anwb.nl/vakantie/portugal/lissabon/stedentrip/wijken

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht