Sfeervolle straten en pleinen in Rome

In Rome vindt u een hoop prachtige straatjes en pleinen. Hier kunt u shoppen, heerlijk eten of antieke boetiekjes bezoeken. Wij delen graag een aantal straten en pleinen in de Italiaanse hoofdstad voor u die u zeker moet bezoeken als u in Rome bent bent.

street-in-rome-974692_1920

Sint-Pietersplein
Natuurlijk kunt u het Sint-Pietersplein niet missen als u in Rome bent. Dit is het zogenoemde ‘thuis’ van de paus. Op dit plein staat ook de Sint-Pietersbasiliek die gebouwd is in een prachtige klassieke bouwstijl. Het plein is 340 bij 240 meter groot. Om het plein heen staan twee zuilen die gebouwd zijn in de oud Griekse architectuur. Prachtige fonteinen staan hier in het middelpunt.

Via dei Condotti
Voor de shopaholics onder ons, is Via dei Condotti een geweldige straat. Dit is namelijk een van de chicste winkelstraten van Rome. Natuurlijk kunt u hier een mooie designer-bag scoren, al is alleen al langs de etalages lopen een lust voor het oog. U vindt hier onder andere de merken Dior, Chanel, Gucci en Yves Saint Laurent. Na het (window) shoppen, bent u vast toe aan een echt traditioneel Italiaans bakje koffie. In het beroemde Antico Caffè Greco kan dit! Dit café mag zich tot een van de beste koffietenten van Italië noemen.

Via del Corso
Deze straat loop vanuit Via dei Conottio en kunt u hier gewoon doorgaan met winkelen. Deze straat is 1,5 kilometer lang en vindt u hier prachtige warenhuizen zoals Benneton, Sisley, Zara en de Disney-winkel. In deze straat kunt u naast winkelen ook vele museums bezoeken. Zo is het ouderlijk huis van wetenschapper Goethe te bezichtigen en de Galleria Doria pamphilj. Ook is het monument voor koning Victor Emanuel te bezichtigen, het ll Vittoriano.

Piazza di Pietra
Een rustig plein in Rome is het Piazza di Pietra plein. Hier vindt u ook de Tempel van Hadrianus. Deze komt uit de 2e eeuw en is een prachtig stukje historie van de stad! Opvallend is dat dit plein erg is weggestopt tussen de grote en toeristische trekpleisters en hierdoor vaak wordt vergeten, maar is toch zeker een bezoekje waard!

Via del Boschetto
Net achter het Colosseum ligt de Romeinse winkelstraat Via del Boschetto. Hier vindt u vooral authentieke en originele kleine boetiekjes. Deze straat is ideaal om een leuk souveniertje te kopen! Neem hier vooral de tijd om door de straatjes te lopen, het zal u opvallen dat het hier en stuk rustiger is en weer een heel ander gedeelte van de stad. Ook zijn er vele barretjes waar u kunt genieten van een, op z’n Italiaans gezegd; ‘aperitivo’.

Via dei Coronari
Houdt u van antiek? Dan moet u zeker een kijkje nemen in de winkelstraat Via dei Coronari. Hier vindt u enorm veel ateliers van antiekverzamelaars. Denk hierbij aan winkels met meubels, tapijten, schilderijen, juweliers en kunstboetiekjes. 

Nieuwsgierig? Boek dan nu een stedentrip naar Rome!

Bronnen
– http://www.rome-nu.nl/winkelstraten.html
– http://www.ad.nl/reizen/de-prachtige-pleinen-van-rome~adae15d9/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht