Shoppen in Milaan

Milaan gaat vaak gepaard met shoppen. Het is ook niet voor niets een van dé modehoofdsteden ter wereld. Er worden jaarlijks meerdere modebeurzen gehouden en vindt u in Milaan naast de bekende en groote merken, ook de kleinere merken waar u zich door kan laten verassen.

milano

Mode
Wanneer u in Milaan rond loopt, kan het u opvallen dat de lokale bevolking erg modebewust is en vallen mensen die weinig aan hun uiterlijk doen, misschien nog wel meer op tussen de mensenmassa. Als u serieus wilt mode-shoppen in Milaan, dan moet u hier wel een prijskaartje voor over hebben. Hoe bijzonderder het kledingstuk, hoe meer u ervoor betaalt. Maar dan heeft u waarschijnlijk wel een item te pakken waar niet iedereen in rond loopt!

Exclusief
Winkelen is prettig Milaan omdat alle winkels, duur en minder duur, gelegen zijn in het centrum van de stad. U kunt er natuurlijk kiezen voor de bekende straat: ‘Corso Buenos Aires’. Hier vindt u alle grote merken zoals Zara en H&M. Voor de exclusievere merken, neem dan een kijkje in de ‘Galleria Vittorio Emanuele’. Dit is een overdekt winkelcentrum waar u merken als Prada en Gucci vindt. Natuurlijk hoeft u niet perse iets te kopen als u door de dure modewijken van Milaan loopt, vaak zijn deze straten ook prachtig om te bekijken en zijn en alleen al de prachtige vormgegeven etalages en gevels een lust voor het oog. Zo is de duurste winkelstraat van Milaan: ‘de Via Montenapoleone’ ook zeker een indrukwekkend straat om door heen te wandelen.

Outlet
Als u in Milaan bent, neem dan een kijkje bij de ‘Franciacorta Outlet Village’. In deze outlet vindt u wel meer dan 160 winkels waar u een hoop korting krijgt op vooral items van de vorige collecties van grote merken. ‘Il Salvagent’ is een van de bekendste outlets van Italië en ligt dicht bij het centraal station van Milaan. Outlets zijn enorm leuk om door heen te lopen en u zult zich verbazen over de toegankelijke prijzen, zeker in vergelijking met de dure en exclusieve winkels in Milaan. Zo wordt winkel nog leuker en toegankelijk voor iedereen!

Ontdek de shopstad van Italie nu zelf en boek een stedentrip naar Milaan!

Bronnen
http://www.milaanvoorbeginners.nl/winkelen.htm
http://www.rugzaktrips.nl/europa/milaan_goedkoop.htm

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht