Sport in Barcelona

cycling-655565_1280

De lokale bevolking in Barcelona, ook wel Barcelonezen genoemd, zijn echte sportliefhebbers. Ze zijn vooral trots op hun voetbalclub: FC Barcelona.

Aanbod
Wanneer u kiest voor een stedentrip naar Barcelona, dan zult u snel merken dat Barcelona ook houdt van andere sporten naast voetbal. Denk hierbij aan verschillende watersporten, zoals hardlopen, fietsen of basketbal. Barcelona is dus erg divers in zijn sportiviteiten en zijn er ook een hoop sportwinkels te vinden! Ideaal voor als u ook een sportliefhebber bent.

Wilt u zelf sportief bezig zijn in het mooie Spanje, Barcelona biedt u een breed aanbod in sporten. Er zijn veel sportverenigingen die evenementen aanbieden waar u een kijkje kan nemen of zelf mee kan doen. Op de websites van de verenigingen is vaak meer informatie over een eventuele dagkaart of abonnement te vinden, voor als u langer in de stad wil verblijven. Maar voor een stedentrip kunt u natuurlijk voor een dagkaart kiezen.

Activiteiten
Toch is voetbal de ‘nummer 1’ sport in Barcelona. Waar u zich ook bevindt, in een kledingwinkel of een bar, u hoort altijd wel iemand over voetbal praten. Ook zijn er enorm veel voetbalverenigingen in Barcelona en kan je de voetbalwedstrijden ieder weekend gratis bijwonen. Fietsen door Barcelona is een van de lievelingsbezigheden van de lokale bevolking. Dit wordt vooral gaan met mountainbikes waarmee u goed de bergen kan trotseren. Wanneer u kiest voor een fietstocht door het prachtige Barcelona, ga dan vooral naar de Carretera de Les Aigües. Hier heeft u tot wel 20 kilometer een fraai uitzicht over de stad.

Naast een stad vol cultuur en mooie pleinen, heeft Barcelona voor de echte sportliefhebber een hoop in petto. Of u nou van zwemmen, voetbal, basketbal, yoga, fietsen of hardlopen houdt, in Barcelona bent u altijd op de goede plek.

Ontdek deze sportieve stad nu zelf en boek een stedentrip naar Barcelona!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht