Berichten over Athene

Stedentrip Athene

greece-1776244_1920

De sfeer in Athene wordt vooral bepaald door de vele overblijfselen uit de Griekse oudheid. Zo zijn er enorm veel archeologische bezienswaardigheden te bewonderen in de oude stad. Ontdek nu wat Traveservice u biedt tijdens een stedentrip Athene.

Aanbod
Met Travelsevice reist u al voor €399 euro per persoon naar Athene en terug. Deze reis is inclusief transfer van de luchthaven naar uw hotel en een 3, 4 of 5 sterren hotel mét een uitgebreid ontbijtbuffet. Ook kunt u optioneel excursies bijboeken, zoals een tour met de Athene hop on hop off bus, een wandeltocht langs de belangrijkste monumenten in de stad of een museumtour!

Aanzicht
Wanneer u door Athene loopt, zult u zich verbazen over de vele ruïnes, museums en prachtige bouwwerken om u heen. Ook zijn veel van de belangrijkste monumenten al van ver te bewonderen, zoals het Akropolis. Met zijn hoogte van 156 meter en zijn fraaie zuilen is dit een prachtig aanzicht en zo ook zeker een toeristische trekpleister! Naast het beroemde Akropolis zijn ook het Plaka, het oude historische centrum van Athene, vele Nationale tuinen en museums niet te missen in de Griekse stad!

Wil je geen aanbiedingen missen? Schrijf je dan nu in, onderaan de informatiepagina van de desbetreffende stedentrip voor onze nieuwsbrief. Of gaat u binnenkort naar Athene? Lees hier wat u moet weten voordat u naar Athene gaat!

Bronnen
– http://www.stedentrips.nl/stedentrip/athene
– https://nl.wikipedia.org/wiki/Akropolis_van_Athene

Archeologie in Athene

greece-1162816_1280

Aan archeologische vondsten is de Griekse hoofdstad Athene niet te missen. Athene kent namelijk een van de langste stadsgeschiedenissen ter wereld en is wel zo’n drieduizend jaar bewoond geweest. Na een lange tijd vol strijd en welvaart, werd Athene in de 19e eeuw de hoofdstad van onafhankelijk Griekenland. Uit deze tijd zijn enorm veel archeologische vondsten toch nog bewaard gebleven. Archeologie betekent vanuit het Grieks vertaald: ‘leer der oudheid’. Hiermee wordt bedoeld dat de kennis uit overblijfselen van vroeger ons de wetenschap over die tijd weergeeft.

Toeristische trekpleisters
Het Akropolis is een van het grootste en bekendste archeologisch monument uit de geschiedenis van Athene. Het Akropolis is hoog gelegen op een tafelberg zodat de bewakers van de stad een ver uitzicht over de stad zelf en De Middellandse Zee hadden. Een andere indrukwekkende archeologische vondst in Athene is de Agora. Dit was de vroegere verzamelplaats en het centrum van de stad. Tempels zijn er in Athene veel, maar een van de grootste is De Tempel van de Olympische Zeus. Hier werden goden vereerd. Deze bouwwerken hebben een prachtige architectuur met veel details en brengen daarnaast ook een rijke historie met zich mee!

Museums
Voor archeologie in Athene meet u naast de prachtige bouwwerken zeker het Nationaal Archeologisch Museum van Athene bezoeken! Hier vindt u de oudste collecties van de Oud-Griekse kunst die afkomstig zijn van archeologische vondsten uit heel Griekenland. Ook Het Akropolis Museum herbergt een hoop archeologische vondsten die gevonden zijn bij de Akropolis. Dit is voornamelijk beeldhouwkunst en verschillende architectuurfragmenten. Ook is er het Agora Museum dat gebouwd is als onderdak voor de belangrijkste vondsten van de Agora. Hier vindt u voornamelijk sculpturen en resten van de versieringen van de toenmalige verzamelplaats.

Ontdek de rijke historie van deze Griekse hoofdstad nu zelf en boek een stedentrip naar Athene met Travelservice!

Bronnen
– https://www.cityspotters.com/griekenland/athene
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g189400-Activities-c49-Athens_Attica.html
– http://travelservice.nl/ontdek-cultuur-en-historie-tijdens-een-stedentrip-in-athene/

Niet te missen in Athene

acropolis-12044_640

Gaat u op stedentrip naar Athene, maar bent u niet bekend met deze historische stad? TravelService geeft u een aantal tips die u niet mag missen tijdens uw stedentrip Athene!

Het Akropolis
Niet te missen in Athene is het Akropolis. Als u dit historische monument in al zijn pracht en praal wil bewonderen, kies dan voor een heldere dag zonder nevel of bewolking. Anders heb je de kans dat je maar weinig ziet van de prachtige stad op de berg. Het Akropolis heeft een gladde ondergrond en moet u een stuk klimmen voordat u de berg heeft bereikt. Stevige schoenen zijn hiervoor dus geen overbodige luxe! Wilt u het Akropolis bezoeken als het nog rustig is? Ga er dan vroeg op uit. Het beste is als de hekken net open gaan. Gaat u later, dan heeft u kans dat het enorm druk is door de vele toeristen.

Plaka
Eenmaal het Akropolis bezichtigd, dan kunt u naar beneden via de wijk Plaka. Dit is de centrale wijk en ‘het hart’ van Athene. Via deze wijk komt u langs de oude agora van Athene. Dit was vroeger het oude marktplein en ontmoetingsplek van de stad. Op dit plein staat ook ‘de Toren van de Winden’. Dit monument komt uit de 1e eeuw v.Chr en gaf toentertijd de windrichting aan. Voor een hapje of een drankje is de wijk Plaka een dure en toeristische keuze. Kies voor de kleinere en onbekende wijken, voor de traditionele en kwalitatieve Griekse gerechten.

Ontspannen
In de buurt van het Akropolis ligt de Ethnikos Kipos. Dit is de Nationale Tuin van Athene. Hierop staat de poort van Hadrianus. Deze poort werd in 132 opgericht en vormde een doorgang van het Oude naar het Nieuwe Athene. Deze tuin is een geweldig plek om te ontspannen. Achter de poort van Hadrianus ligt ‘De tempel van de Olympische Zeus’. Dit was de grootste tempel van Griekenland, en was zelfs groter dan het Parthenon op de Akropolis!

Byzantijns
Voor de kunstliefhebber is het Byzantijns Museum zeker een bezoekje waard. In dit museum is allerlei Byzantijnse kunst te bewonderen. Deze kunstvorm verwijst naar het Byzantijnse Rijk van de 4e tot de 13 eeuw. Dit is een samenstelling van de Oud-Griekse en de Romeinse kunst. Voor meer Byzantijnse kunst, kunt u opzoek gaan naar naar de vele Byzantijnse kerkjes die in de stad te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is het ‘Apostoli’ oftewel ‘Church of the Holy Apostles’. Deze kerk is prachtig versierd allerlei met Byzantijnse schilderingen.

Of u reist met de metro of niet, de metrohaltes in Athene moet u zeker bezoeken. Tijdens de aanleg van het metronetwerk in Athene in 1992, zijn er wel meer dan 50.000 antieke schatten opgegraven! Deze worden nu tentoongesteld in de metrohaltes van Athene.

Ontdek deze prachtige stad nu zelf, en boek een stedentrip naar Athene!

Bronnen
– http://travelservice.nl/ontdek-cultuur-en-historie-tijdens-een-stedentrip-in-athene/
– http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=71&t=1068641
– http://griekenland.net/vasteland/athene/

Top 10 bezienswaardigheden van Athene

 

1. Akropolis

Akropolis
Akropolis

Tijdens de landing in Athene zult u de 156 meter hoge Akropolis al zien.
‘Akro’ betekend ‘hoog’ en ‘polis’ betekend ‘stad’. De Akropolis is het griekse woord voor ‘het hoogste punt van de stad’. Maar ook het symbool van Athene.
Deze tempel werd gebouwd tussen 447 en 438 v. Christus gebouwd in opdracht van Pericles. Hij werd gebouwd voor de beschermgodin van de stad: Athena Parthenos (de Maagd Athene), dit staat ook op de top van de berg.

 

2. Tempel van Olympische Zeus

Tempel van Olympische Zeus
Tempel van Olympische Zeus

Op zo’n 500 meter afstand van de Acropolis staat deze tempel. Deze tempel staat ook bekend als het Olynpeion. Er is eeuwenlang aan de tempel gewerkt met als resultaat een mooie bezienswaardigheid. In de 2e eeuw werd de tempel voltooid en het was op dat moment de grootste tempel van Griekenland.
De tempel is 96 meter lang, 40 meter breed en met 104 Corinthische kolommen van 17 meter hoog.

3. Plaka

Plaka
Plaka

De wijk Plaka wordt de meest gezellige wijk van Athene genoemd. De wijk ligt tussen Acropolis en de Tempel van de Olympische Zeus. Deze wijk bied veel voor toeristen, er zijn veel eetgelegenheden, terrasjes en bezienswaardigheden zoals: ‘Tower of Winds’, kleine musea’s en delen van de Romeinse Agora. En niet te vergeten! Je bent wel in de wereldstad, met bijna 4 miljoen inwoners.

 

4. Het oude en nieuwe Olympische Stadion

Het oude en nieuwe Olympisch Stadion
Het nieuwe Olympisch Stadion

Griekenland is de bakermat van de Olymische Spelen, deze werden gehouden in Olympia; het oude statdion van Athene werd gebruikt voor de spelen van Panathenaeën. Dat stadion is gebouwd in 329 v. Chrisus en had plaats voor ongeveer 50.000 mensen. De resten van dit hoefijzervorminge stadion werden in 1870 blootgelegd, waarna het gerestaureerd werd voor de eerste moderne Olympische Spelen in 1896.

5. Syntagaplein

Syntagmaplein
Syntagmaplein

Er werd in 1834 een plein aangelegd op het meest drukke kruispunt van de stad Athene. Het Griekse parlement huisvest zich hier in het voormalige paleis wat in 1936 gebouwd werd. Tussen 1924 en 1929 is het tijdelijk een museum en ziekenhuis geweest.

 

 

6. National Archeologisch Museum

National Archelogisch Museum
National Archelogisch Museum

Het museum werd in 1866 gebouwd om als doel de vonsten van de Oud-Griekse kunst en andere archeologische te waarborgen. Er is één meest bijzondere stuk in dit museum: het bronzen beeld Poseidon van Artemision.

 

 

 

7. Toren der Winden

Toren der Winden
Toren der Winden

Aan de rand van de Romeinse agora staat een opmerkelijk gebouw. De 12-meter hoge Toren der Winden. Het is een achthoekig gebouw wat door de Syrische astronoom Andrókos Kyrrestes werd gebouwd. Op de muren zie je een bas-relatëf waarop de eigenschappen van verschillende winden zijn uitgebeeld. Het uurwerk op deze toren werd gevoed door water van een bron op de Akropolis. Het water werd aangevoerd via aan aquaduct en opgevangen in een smalle ronde toren aan de oostkant van Toren der Winden.

8. Athinais

Alle overblijfselen uit de Oudheid zou je eigenlijk vergeten dat Griekenland ook de dag van een bloeiend cultuurleven heeft. Om daar iets van te zien moet je een bezoek brengen aan het oude industiegebied van Athene dat is veranderd in een kunstenaarswijk.

9. Lykavittos heuvel en Kolonaki

Lykavittos heuvel
Lykavittos heuvel

De Lykavittos heuvel is 277 meter hoog en is op dit moment de hoogste top van Athene. Het was niet de bedoeling de kalksteen op deze heuvel te laten vallen, het was bedoeld voor de Akropolis. Aan de Lykavittos heuvel ligt de wijk Kolonaki. Kolonaki is een sjieke wijk in Athene met dure designerboetieks, antiekwinkels, kunstgaleries en natuurlijk niet te missen uitstekende restaurants. Als je niet veel geld wilt uitgeven, is het een leuke buurt om in te wandelen en om de fraaie etalages te bekijken.

 

10. Metropolis Kathedraal

Metropolis
Metropolis

De Metropolis Kathedraal is de grootste kerk van de stad Athene. Ook is het de zetel van de bisschop. Er hebben drie verschillende architecten aan gewerkt (Franz Boulanger, Theophil Hansen en Dimítros Zézos). Dit verklaard de reden van de plompe bouw. De eerste steen is in 1842 gelegd en in 1862 was de bouw voltooid. Tijdens de bouw werd er gebruik gemaakt van marmer, dit was afkomstig van meer dan 70 gesloopte Byzantijnse kerken.

 

 

Boek nu een stedentrip naar Athene!

Stedentrip Athene

Groepsreis Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland, en tevens het bestuurlijk centrum van de regio Attica. De gemeente Athene is ingedeeld in zeven stadsdistricten (dimotiko diamerisma).

Athene is het politieke, culturele en economische centrum van het land en is een kosmopolitische metropool. Volgens de volkstelling van 2001 had de stad Athene 745.514 inwoners, terwijl het gehele stedelijke gebied van de metropool 3.130.841 inwoners telde. Het aantal officiële inwoners bedraagt thans circa 4 miljoen, terwijl het aantal werkelijke inwoners zeker 5 miljoen zou bedragen.

Athene was in de oudheid een grote Polis. Een polis was in het oude Griekenland een samenwerkingsvorm van Politai (burgers) waarbij deze burgers op godsdienstig, militair en economisch vlak samen gingen werken. Het bijzondere aan het oude Athene was, dat hier de eerste democratie ontstond. Athene was de enige Griekse polis waar gewone burgers de macht hadden in een directe democratie. Tijdens een stedentrip Athene zijn de overblijfselen van de oude polis Athene nog steeds te zien. De Akropolis van Athene, het versterkte gedeelte van de stad, is namelijk nog zichtbaar. De oude tempel, het parthenon en de agora zijn voorbeelden van deze overblijfselen.