Berichten over Lissabon

Aanbod Lissabon

lisbon-1801727_1280

Na nog geen drie uurtjes vliegen van Eindhoven Airport bent u al in de Portugese hoofdstad Lissabon. Gelegen aan de rivier de Taag staan fraaie huisjes met daar doorheen de typische schilderachtige straatjes.  Ontdek hier ons aanbod voor een all-inclusive stedentrip naar Lissabon!

Ons aanbod
Als u met Travelservice naar Lissabon gaat, betaalt u voor een 4-daagse reis slechts €319 euro per persoon! U krijgt hierbij een retourvlucht vanaf Eindhoven, Amsterdam of Brussel airport. Eenmaal op Lissabon aangekomen, wordt u netjes opgewacht door uw taxi en krijgt u een transfer van de luchthaven naar uw hotel én terug. Het hotel is in het centrum gelegen en daarom op loopafstand van de mooiste bezienswaardigheden. Ook staat er elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar!

Historie
Het historisch centrum in Lissabon is alleen al een hele beleving. U vind hier veel oude pandjes gelegen aan schilderachtige en typisch Portugese straatjes. Lees hier meer over de historie van de stad en hoe het nu nog steeds invloed heeft op de stad.

Voordat u naar Lissabon gaat, lees dan hier wat u moet weten voordat u deze prachtige stad gaat bezoeken!

De geschiedenis van Lissabon

portugal-101614_1920

Lissabon is een stad die u veel te bieden heeft tijdens een stedentrip. In de stad zijn veel schilderachtige wijken, maar kunt u ook genieten van de historie die de stad met zich mee brengt.

Romeinen
In het jaar ’60 v.Chr werd Lissabon, wat toen nog Olissippo heette, de hoofdstad van het Westelijk Romeinse rijk. De stad werd een grote aanlegplaats voor handelsschepen. Na de val van het Romeinse rijk, vele jaren later rond ‘400 n.Chr, werd de stad Lissabona genoemd. Eeuwen later rond het jaar ‘700 bemachtigde de Islamitische bevolking, ook wel de Moren genoemd, de stad. Er werd veel handel gedreven. Lissabon werd een welvarende stad en werd ook het nu beroemde Kasteel van Sint Joris of te wel Het Castelo de São Jorge gebouwd.

Vroegere invloeden
Anno nu zijn er nog een hoop Moorse invloeden in de stad te bezichtigen. Zo hebben ook de meeste toeristische bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het Kastel van Sint Joris, met de geschiedenis van Lissabon te maken. Ook hangen sommige monumenten samen met de aardbeving van Lissabon die in 1755 plaatsvond. Lissabon heeft lang geleden ook anders uit gezien met nóg meer smalle straatjes. Deze werden vervangen door bredere straten en grote pleinen en werd Lissabon een van de eerste moderne steden. De wijk Baixa is hier een fraai voorbeeld van.

Ontdek deze prachtige stad nu zelf en boek een stedentrip naar Lissabon met Travelservice!

Bronnen
http://travelservice.nl/schilderachtige-straatjes-in-lissabon/
– http://www.youropi.com/nl/lissabon/article/historie-lissabon-1570
– http://lissabonvoorbeginners.nl/bezienswaardigheden.htm

Schilderachtige straatjes in Lissabon

lisbon-1666082_1920

Lissabon is gebouwd op heuvels en is er daarom een duidelijke scheiding tussen de verschillende wijken in de stad. Dit in zowel de locatie als de sfeer. In het historisch centrum van Lissabon zijn er veel belangrijke en ook erg toeristische wijken te vinden. Omdat Lissabon zoveel wijken heeft, is het handig om voordat u op reis gaat te beslissen welke wijken u wilt bezoeken. Wij hebben daarom de leukste straten voor u geselecteerd.

Alfama
De wijk Alfama is een typisch schilderachtige wijk in Lissabon en vorm ook het oudste deel van de stad. Zo is deze plek ook een van dé toeristische trekpleisters. In de wijk Alfama vindt u  ook het Kathedraal van Lissabon en het klooster de São Jorge. Wilt u ’s avonds uitgaan in Lissabon? Dan is deze wijk ideaal! Deze wijk wordt namelijk gezien als de oorsprong van het uitgaansleven in Lissabon. In de wijk ligt ook het plein Fiera da Ladra waar op dinsdag en zaterdag een gezellig rommelmarkt wordt gehouden, de zogenoemde Dievenmarkt. Alfama is zeker een bezoekje waard!

Bairro Alto
Dit is de bovenstad van Lissabon en heeft een knusse en authentieke uitstraling. De oude panden en straatjes zijn versierd met gekleurde slingers. Hier vindt u veel hippe restaurantjes, bars en boetiekjes. Daarnaast is het ook een creatieve wijk. Dit doordat er veel beginnende (mode)ontwerpers in Bairro Alto komen wonen of werken. Hierdoor wordt er ook welke jaar een groot modefestival gehouden onder de naam Moda Lisboa.

Rua da Rosa
Nog een smal straatje met veel oude panden is de straat Rua da Rosa, gelegen in de wijk Bairro Alto. Deze straat is vooral smal en komt u al snel steile stukken tegen. Het is dus ook  echt niet gek om met wandelschoenen de stad te verkennen. Rond de avond worden kleine restaurants geopend waar u kunt genieten van traditionele Portugese gerechten. Ook begint het uitgaan leven vaak laat in de avond, maar vindt u hier de volgende ochtend weinig van terug. Want dan komen de vele winkeltjes in de wijk weer tot leven.

Ontdek Lissabon nu zelf en boek een stedentrip naar deze authentieke Portugese hoofdstad!

Bronnen
– http://lissabonvoorbeginners.nl/wijken-straten-pleinen.htm
– http://www.anwb.nl/vakantie/portugal/lissabon/stedentrip/wijken

Gezellig Lissabon

Lissabon is een stad die u zeker gezien moet hebben! De hoofdstad van Portugal is enorm gezellig en er is altijd wat te doen.
Ten eerste moet u zeker de Torre Belém gezien hebben als u op stedentrip Lissabon bent. Dit is een enorm bijzondere en mooie toren die tegen de oever van de rivier staat. Deze toren is het symbool van Lissabon geworden. De toren staat ook op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Verder is de Ponte 25 de Abril ook erg bijzonder om te bezoeken in Lissabon. Deze brug is een exacte kopie van de Golden Gate Bridge die in San Francisco staat. Deze bijzondere brug is 3 kilometer lang en 70 meter hoog. Er zijn in Lissabon ook een aantal uitkijkpunten van waar een prachtig uitzicht over de stad te zien is wat zeker de moeite waard is. Dit worden de zogenaamde Miradouros genoemd.

Het Castelo São Jorge is ook een enorm mooie plek om te bezoeken als u op stedentrip Lissabon bent. Vanuit het kasteel heeft u een geweldig uitzicht over Lissabon. De oudste delen van de stad bevinden zich in deze wijk. Er is ook een tram die dwars door Lissabon rijdt de hele dag. Vanuit de tram heeft u een prachtig uitzicht over Lissabon en ziet u alle kanten van deze mooie stad. Dit is tram 2.

De laatste echt bijzondere bezienswaardigheid in Lissabon is de Convento do Carmo. Dit is een kerk uit de 14e eeuw. De kerk is bereikbaar via de beroemde lift Elevator de Santa Justa. De lift verbindt de stad beneden met de stad boven en is heel erg mooi bekleed met houten panelen.

Boek nu een stedentrip naar Lissabon!