Berichten over Rome

stedentrip Rome: ons aanbod

Stedentrip Rome? Bij Travelservice kan dit compleet zorgeloos! Wij bieden u een all-inclusive stedentrip naar deze historische Italiaanse hoofdstad aan. Dit betekent dat u profeteert van een retourvlucht, transfer, een in het centrum gelegen hotel mét ontbijt! Een vier-daagse reis boekt u al voor 399 euro per persoon! Ook is het mogelijk op excursies bij te boeken.

stedentrip Rome
stedentrip Rome

Hotels
Het Hotel Picadilly*** is centraal gelegen en het metrostation is op loopafstand. ’s Ochtends krijgt u een uitgebreid ontbijtbuffet met een uitzicht over het centrum van Rome zodat u uw stedentrip Rome goed kan beginnen! Het hotel beschikt over alle gemakken. Zo heeft u de hele dag door toegang tot warme dranken en is er zelfs een cocktailbar in het hotel! Om uw reis nog gemakkelijker te maken biedt Hotel Picadilly u een Roma Pass aan, hiermee heeft u gratis toegang tot het openbaar vervoer en een groot aantal monumenten en/of musea’s. Denk hierbij aan het Colosseum en Museo Palatino. In Hotel Londra & Cargill**** ervaart u ware luxe en bent u van alle gemakken voorzien. Zo kunt u terecht bij de receptie voor vragen, zij zijn namelijk de hele dag open. De beroemde wijk Via Veneto en de tuinen van Villa Borghese zijn op loopafstand van het hotel is hier dus genoeg te beleven. U kunt genieten van een fraai restaurant, een bar en gratis WiFi. Het Radisson Blu Roma Hotel***** is een supermodern hotel en bevindt u zich altijd in het centrum van Rome! In het hotel vindt u en zwembad op het dak én maarliefst twee luxe restaurants waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Om uw reis nóg aangenamer te maken, krijgt u toegang tot een sportschool en een spa waar u kunt heerlijk kunt ontspannen.

Bezienswaardigheden
Het Pantheon in Rome is een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad. Deze rooms-katholieke kerk werd gebouwd rond 120 n.Chr. en is gewijd aan de Heiligde Maria. Wanneer u dit imposante bouwwerk inloopt, zult u uw ogen uitkijken! Nog een erg toeristische trekpleister is het Colosseum. Dit wordt ook wel het ‘beeld’ van Rome. Bij dit historische monument hebben vroeger vele gevechten plaatsgevonden. Forum Romanum was vroeger het religieuze, politieke en economische centrum van het oude Rome. Nu zijn er aantallen ruïnes te vinden die u een rijke geschiedenis vertellen!

Excursies
Wij bieden u een aantal excursies aan waardoor uw reis nog aantrekkelijke wordt! Zo kunt u kiezen voor een Colosseum Skip the line Tour. Deze tour brengt je langs onder andere het Colosseum en het Forum Romanum met uitleg van een ervaren gids. Zo’n zelfde tour kunt u boeken, maar dan voor het Vaticaan Museum en de Sixtijnse Kapel. Hiermee kunt u onder andere grote kunstwerken van Michelangelo bekijken en slaat u lange wachtrijen over! Houdt u van een actieve vakantie? Dan is de Highlight Bike Tour Rome ideaal! Hiermee passeert u de bekendste bezienswaardigheden van Rome en ziet u de prachtige parels van de stad.

Bronnen
– http://travelservice.nl/stedentrips/rome/-
– http://www.rome-nu.nl/handige-informatie/2987-roma-pass.html
– http://www.anwb.nl/vakantie/italie/rome/stedentrip/bezienswaardigheden
– https://www.getyourguide.nl/rome-l33/skip-the-line-colosseum-forum-romanum-en-rome-tour-t1881/
– https://www.tiqets.com/nl/rome-c71631/vaticaans-museum-sixtijnse-kapel-skip-the-line-p973975

Sfeervolle straten en pleinen in Rome

In Rome vindt u een hoop prachtige straatjes en pleinen. Hier kunt u shoppen, heerlijk eten of antieke boetiekjes bezoeken. Wij delen graag een aantal straten en pleinen in de Italiaanse hoofdstad voor u die u zeker moet bezoeken als u in Rome bent bent.

street-in-rome-974692_1920

Sint-Pietersplein
Natuurlijk kunt u het Sint-Pietersplein niet missen als u in Rome bent. Dit is het zogenoemde ‘thuis’ van de paus. Op dit plein staat ook de Sint-Pietersbasiliek die gebouwd is in een prachtige klassieke bouwstijl. Het plein is 340 bij 240 meter groot. Om het plein heen staan twee zuilen die gebouwd zijn in de oud Griekse architectuur. Prachtige fonteinen staan hier in het middelpunt.

Via dei Condotti
Voor de shopaholics onder ons, is Via dei Condotti een geweldige straat. Dit is namelijk een van de chicste winkelstraten van Rome. Natuurlijk kunt u hier een mooie designer-bag scoren, al is alleen al langs de etalages lopen een lust voor het oog. U vindt hier onder andere de merken Dior, Chanel, Gucci en Yves Saint Laurent. Na het (window) shoppen, bent u vast toe aan een echt traditioneel Italiaans bakje koffie. In het beroemde Antico Caffè Greco kan dit! Dit café mag zich tot een van de beste koffietenten van Italië noemen.

Via del Corso
Deze straat loop vanuit Via dei Conottio en kunt u hier gewoon doorgaan met winkelen. Deze straat is 1,5 kilometer lang en vindt u hier prachtige warenhuizen zoals Benneton, Sisley, Zara en de Disney-winkel. In deze straat kunt u naast winkelen ook vele museums bezoeken. Zo is het ouderlijk huis van wetenschapper Goethe te bezichtigen en de Galleria Doria pamphilj. Ook is het monument voor koning Victor Emanuel te bezichtigen, het ll Vittoriano.

Piazza di Pietra
Een rustig plein in Rome is het Piazza di Pietra plein. Hier vindt u ook de Tempel van Hadrianus. Deze komt uit de 2e eeuw en is een prachtig stukje historie van de stad! Opvallend is dat dit plein erg is weggestopt tussen de grote en toeristische trekpleisters en hierdoor vaak wordt vergeten, maar is toch zeker een bezoekje waard!

Via del Boschetto
Net achter het Colosseum ligt de Romeinse winkelstraat Via del Boschetto. Hier vindt u vooral authentieke en originele kleine boetiekjes. Deze straat is ideaal om een leuk souveniertje te kopen! Neem hier vooral de tijd om door de straatjes te lopen, het zal u opvallen dat het hier en stuk rustiger is en weer een heel ander gedeelte van de stad. Ook zijn er vele barretjes waar u kunt genieten van een, op z’n Italiaans gezegd; ‘aperitivo’.

Via dei Coronari
Houdt u van antiek? Dan moet u zeker een kijkje nemen in de winkelstraat Via dei Coronari. Hier vindt u enorm veel ateliers van antiekverzamelaars. Denk hierbij aan winkels met meubels, tapijten, schilderijen, juweliers en kunstboetiekjes. 

Nieuwsgierig? Boek dan nu een stedentrip naar Rome!

Bronnen
– http://www.rome-nu.nl/winkelstraten.html
– http://www.ad.nl/reizen/de-prachtige-pleinen-van-rome~adae15d9/

Een tijdreis door Rome

PicMonkey Collage rome

Rome is sinds 1871 de hoofdstad én de grootste stad van Italië en heeft zo’n 3 miljoen inwoners. De stad brengt zo’n 2700 jaar aan geschiedenis met zich mee en is daarom een van de belangrijkste steden voor vele wereldculturen. Ook staat het historisch centrum van Rome op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

10e eeuw v.Chr. – Forum Romanum
Rond de 8e eeuw v.Chr. kwam de boerengemeenschap bij elkaar op een en dezelfde plek. Dat was het nu Forum Romanum. Dit betekent het romeinse marktplein. In de 10 eeuw v.Chr. werd het marktplein daadwerkelijk gebouwd en ontstond er een echte gemeenschap. Deze periode wordt ook wel de bloeitijd van de Romeinse beschaving genoemd.

100 n.Chr. – Colosseum
Veel later bloeide de handel op in Rome en werd ook het Colosseum gebouwd. Dit bouwwerk diende als het grootste open theater in het Romeinse Rijk.

120 n.Chr. – Pantheon
20 jaar later werd het Pantheon gebouwd, wat in het Grieks vertaald ‘gewijd aan alle goden’ betekent. De tempel is ook gebouwd als ere aan Heilig Maria. Rome is in deze periode nog steeds in volle bloei.

324/1506 – Sint-Pietersbasiliek
In het jaar 324 werd de Sint-Pietersbasiliek gebouwd, alleen is dit niet het basiliek die er nu staat. Elfhonderd jaar later verkeerde deze kerk in een erg slechte staat en is deze in 1506 herbouwd tot de Katholieke kerk die er nu staat. De kerk staat aan het Sint-Pietersplein in de Vaticaanstad in Rome. De tijd dat de kerk is herbouwd, wordt ook wel de renaissance of de barokperiode genoemd. Deze bouwstijl is geïnspireerd op de Italiaanse kunst, erg authentiek dus!

1730 – Trevifontein
Twee eeuwen later werd ook de nu erg bekende, Trevifontein gebouwd. Dit is de grootste fontein van Rome van zo’n 26 meter hoog en 22 meter breed. De fontein staat op het Piazza di Trevi plein. De periode dat de fontein is gebouwd was in de Vroegmoderne Tijd en is gebouwd in de barokstijl.

1895 – Monument van Victor Emanuel
In 1895 is het Monument van Victor Emanuel gebouwd. Dit monument wordt ook wel het altaar van het Vaderland genoemd en is gewijd aan

Boek hier een stedentrip naar het prachtige Rome!

Bronnen
– https://nl.wikipedia.org/wiki/Rome_(stad)
– http://www.tijdslijn.eu/html/rom.htm

Rustige hotspots in Rome

appia-1646103_1920

Rome heeft veel mooie en bijzondere plekken die toeristen vaak overslaan. Wij delen een aantal mooie plekken in de stad, waar u even kunt bijkomen van de drukte.

Via Margutta
Schilderachtige straatjes, kleine ateliers en kunstige fonteinen. Dat is het straatje: ‘Via Margutta’. De rust is hier, ondanks de toeristische straten in de buurt, toch bewaard gebleven. Via Margutta is een plek waar veel lokale kunstenaars, maar ook buitenlandse kunstenaars zich uitleven. De straat staat vol met prachtige beelden, die een romantisch gevoel aan de stad geven. Zo is Via Margutta steeds internationaler geworden en hebben de kunstenaars zich door de jaren heen niet laten verjagen door de moderne ontwikkelingen in de stad. De straat staat ook wel bekend als een plek waar je door de tijd reist.

Campo Cestio
Een begraafplaats. Niet de meest positieve manier om uw stedentrip wat rust te teven, maar u kijkt werkelijk uw ogen uit op Campo Cestio. Op deze begraafplaats liggen zo’n vierduizend mensen begraven. En ook als u deze mensen niet kent, blijft u bij onbekende graven vaak even stilstaan. De graven zijn versierd me prachtige beelden en is de begraafplaats gevestigd in een rijke en groene omgeving. Een leuk feitje die u ook niet kan ontgaan is ‘de Piramide van Cestius’. Deze graftombe is gebouwd voor edelman Caio Cestio. Hij was gefascineerd door de Egyptische cultuur en liet van zijn nagelaten geld een piramide bouwen van 36 meter hoog en 30 meter breed. Campo Cestio is unieke een bezienswaardigheid in Rome en een stuk rustiger dan de toeristische trekpleisters.

Centrale Montemartini
Als u dan toch bij de Piramide bent, dan kunt ook even langs de Centrale Montemartini. In dit museum liggen allemaal stukken uit de collectie van de Musei Capitolini. De stukken die er liggen zijn zogenoemd ‘vergeten’ en zijn in grote collecties ondergebracht. Voor prachtige archeologische kunst uit de Oudheid en de Renaissance, moet u hier zeker een kijkje nemen. Bijzonder aan dit museum is dat de plek waar de collectie tentoongesteld wordt, een oude elektriciteitscentrale is. Een bijzonder contrast dus! Dit museum is nog niet erg bekend in Rome, zelfs niet bij de lokale bevolking en kan je er dus rustig rondwandelen.

Palazzo Altemps
Voor nog meer rustige bezoeken aan musea’s, moet u zeker het prachtige museum: ‘Palazzo Altemps’ bezoeken. Dit is een Romeins renaissance museum waar rijke families in Rome antieke kunst verzamelende en collecties achterlieten. Dit gaat over sculpturen die de families gevonden hadden of in bezit hadden. Door de Italiaanse staat werden de kunststukken ondergebracht in Pallazo Altemps. Dus bezoek dit museum voor prachtige beeldhouwwerken uit Rome. Het is een rustig museum en nooit erg vol met toeristen, dus is het ideaal om even te ontvluchten van de drukte.

Natuur
Langs de meest toeristische en de gebaande paden is het vaak erg groen in Rome. In de tuinen is het rustig en dus ideaal voor een wandeling. Zo zijn de Villa Borghese, de Villa Doria Pamphili, Roseto Comunale, en het Archeologisch park van de Via Appia, fraaie natuurgebieden in de stad. Villa Borghese is een plek waar zeker u door heen moet wandelen als u van kunst houdt, want er zijn een aantal prachtige musea’s te bewonderen. Via Appia, ook wel ‘de weg van Appius’ genoemd, is een van de belangrijkste Romeinse wegen en liep van de hoofdstad tot de zuidoostkust. Tijdens deze weg maakt u een ware reis in de tijd. U komt kerken tegen zoals de Domine Quo Vadis, met een rijke geschiedenis. Maar u komt ook graven tegen. De catacomben is een ondergrondse begraafplaats, en zijn er ook vele Romeinse graftombes te vinden. Erg indrukwekkend om te bekijken. Voor de echte natuurliefhebbers is Roseto Comunale ook zeker een plek om door heen te wandelen. Dit is een rozentuin in de stad en zijn er vanaf april veel verschillende soorten rozen te bewonderen.

Naast de toeristische trekpleisters zijn er nog meer pareltjes in de Rome te ontdekken. Boek nu een stedentrip naar Rome! En beleef Rome nu zelf!

Bronnen
– http://mooistestedentrips.nl/nieuws/relaxt-in-rome-20-onbekende-bezienswaardigheden
– http://ciaotutti.nl/tag/rustige-plekken-in-rome/
– http://www.reisjunk.nl/bestemmingen/4-minder-bekende-hotspots-van-rome/

Meer over Rome

Meer over Rome

Blog: meer over Rome

De Italiaanse hoofdstad Rome is een stad vol schitterende monumenten. Van kleine kerkjes tot het grote Colosseum, het is allemaal te bezichtigen tijdens een stedentrip door Rome! Eigenlijk is Rome een groot openlucht museum. Toch zijn er musea waar er nog meer over Rome te ontdekken is, zoals de Griekse kunst en Romeinse beelden, die vaak schitterend zijn weergegeven.

Deze bezienswaardigheden zijn onder andere te bezichtigen met een fietstour door de stad. Zo kun je meer over Rome ontdekken onder begeleiding van een Nederlandse gids die de bezienswaardigheden van de cultuur goed kan belichten.

Niet alleen qua klassieke kunst is Rome een geweldige stad. Er is meer over Rome te ontdekken, neem bijvoorbeeld een heerlijk Italiaans kopje koffie. Bij het Pantheon bevinden zich twee koffiebarretjes die allebei strijden om wie nou de lekkerste koffie schenkt. De lunchmaaltijden zijn in Rome minimaal zo lekker als de echte koffie. Zo kun je onder de middag ervoor kiezen om een heerlijk Italiaans bord pasta, een salade of een belegde mozzarella panini te nemen. Vooral de verse kazen en vleeswaren staan hoog in het vaandel bij de toeristen. In Rome kun je er ’s avonds voor kiezen om een simpele, maar lekkere Pizza of Pasta te nemen. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de culinaire Romeinse gerechten zoals de coda alla vaccinara en artisjokken op joodse wijze te nemen.

Een stedentrip naar Rome brengt onwaarschijnlijk een geweldige herinnering met zich mee!