Stedentrip Krakau gekozen als stedentrip van het jaar!

Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van een stedentrip Krakau! Op de populaire site Zoover.nl krijgt de stad TravelService van alle steden de hoogste beoordelingen over het jaar 2014. Voor insiders in de reisbranche is dit al lang geen verrassing meer. De stad aan de Wisla is sinds het begin van de vorige eeuw aan een opmars begonnen als toeristische trekpleister. TravelService is de Nederlandse specialist en heeft al heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van stedentrips Krakau. Door deze ervaring van meer dan een decennium zijn bij ons alle ins en outs van de stad bekend. Hierdoor zijn we in staat een geheel zorgeloze en fijne stedentrip aan te bieden!

Een stedentrip Krakau is populair door een combinatie van factoren. Ten eerste het culturele aspect van de stad. De stad staat bol van interessante bezienswaardigheden. Midden in het oude centrum van Krakau bevindt zich het Rynek Główny. Hier komen alle wegen van de stad op uit. Dit plein is het toneel van twee van de mooiste gebouwen van Krakau. Ten eerste staat in het midden van dit plein de Sukiennice, de lakenhal. Een schitterend en imposant bouwwerk. In de zestiende eeuw was dit één van de belangrijkste centra voor internationale handel. In verschillende talen werden hier verschillende goederen verhandeld. Tegenwoordig kun je binnen een paar musea bezoeken, wat ook erg leerzaam is. Naast het plein staat de grootste kerk van de stad, de 14e-eeuwse Mariakerk. Andere bezienswaardigheden in Krakau zijn de Wawelburcht (voormalige woonkasteel van de Poolse koningen) en de Jagiellonische Universiteit, één van de oudste universiteiten ter wereld.

De stedentrip wordt nog onvergetelijker als je tijdens een stedentrip ook de omgeving van Krakau gaat verkennen. Op een uur rijden van de stad ligt immers één van de meest indrukwekkende plaatsen op aarde. Auschwitz-Birkenau was in de Tweede Wereldoorlog het grootste vernietigingskamp in Europa. Een rondleiding door het kamp geeft u een goed en realistisch beeld van wat zich hier allemaal heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verder bevindt zich even buiten Krakau de Wieliczka-zoutmijn. Deze 327 meter diepe mijn is de oudste nog te bezichtigen zoutmijn ter wereld en trekt jaarlijks bijna een miljoen bezoekers. Na deze excursies is het natuurlijk tijd om een beetje te ontspannen. Dat kan prima in Krakau; het is een stad waar lekker gegeten en gedronken mag worden. Als de zon tevoorschijn komt stromen de terrassen vol. Eten en drinken is in Krakau niet duur vergeleken met de Nederlandse prijzen. En ook ‘s-avonds is er genoeg te doen in de stad voor wie daar zin in heeft. Niet voor niets wonen de meeste studenten van Polen in Krakau.

Dat Krakau steeds populairder wordt als bestemming voor een stedentrip verbaast ons bij TravelService helemaal niets. Al jaren raden wij ten zeerste aan om deze stad in het zuiden van Polen eens te bezoeken. De combinatie van cultuur, bijzondere historie en ontspanningsmogelijkheden maken het tot een zeer veilige keus voor een stedentrip. De hoge cijfers spreken voor zich! Verken deze stad eens door middel van een stedentrip, het is het zeker waard. En wie weet overtuigd u binnenkort uw vrienden van het feit dat Krakau een stad is die je zeker eens gezien moet hebben!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht