Stedentrip naar Praag

Achter de torens van de Praagse Burcht gaat de zon langzaam onder, waardoor het karakteristieke gedeelte van de torens nog meer wordt benadrukt. Het bezoekersaantal stijgt en de Sint-Viruskathedraal en het Astronomisch Uurwerk worden wonderbaarlijk bezichtigd en op de foto gezet. 

Stedentrip Praag

Cultureel
Praag bruist het hele jaar door van de toeristen. Vooral in het hoogseizoen vindt u in deze historische hoofdstad enorm veel nationaliteiten die genieten van het prachtige Praag. Toch is er anno 2016 veel veranderd in de bevolkingsgroepen. De kans is groter dat je een Nederlandse toerist of student tegen het lijf loopt dan een van de vroeger, etnische bevolking zoals de Tsjechen, Moraviërs of de zigeuners. Daar in tegen biedt de stad u veel culturele en politieke historie na de Fluwelen Revolutie in 1989. De stad straalt als nooit tevoren als de culturele hoofdstad van Tsjechië.

Vermaak
In het hoogseizoen is het niet alleen druk op het land, maar ook in het water. Zo worden er verschillende evenementen georganiseerd waarbij u een duik kan nemen in de Moldau, de rivier tussen Wenen en Berlijn, gelegen onder de Praagse Burcht. Iets verder gelegen, achter het Kasteel van Praag en weg van de toeristische trekpleisters, vindt u de prachtige en authentieke paleistuinen. Maar kunt u ook kiezen voor een wandeling door het historische Josefov, de Joodse Wijk van Praag.

Benamingen als ’’Stad met de Honderd Torens’’ of ’’De Gouden Stad’’ heb je vast wel eens gehoord. Deze bijnamen benadrukken het unieke en authentiek karakter van Praag. Wanneer u deze stad hebt gezien, ontdek je dat deze namen voor de volle honderd procent tot hun recht komen. Praag, een stad die u zeker eens in uw leven gezien moet hebben!

Boek nu een stedentrip naar Praag!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht