Stedentrip Oslo

daagse reis vanaf

Nu boeken

Over Oslo

De hoofdstad van Noorwegen kent door zijn 40 eilanden, omringt door beboste heuvels, een prachtige ligging. Tot het jaar 1924 was de stad beter bekend als Christiania, maar sindsdien is de naam weer veranderd naar de oude oostelijker gelegen stad Oslo. Wat een stedentrip Oslo zo uniek maakt is de combinatie van stadscultuur met de natuur daaromheen.

Dat Oslo een stad is met een hoge levensstandaard is terug te zien aan de uitstekende voorzieningen en openbaar vervoer. Met zijn geschiedenis van meer dan 1000 jaar oud, biedt Oslo ook een tal van historische bezienswaardigheden. Het oude centrum, Gamlebyen, bestrijkt een gebied van de bekende winkelstraat Karl Johans Gate tot aan het zuiden van het Parlementsgebouw. Door een grote brand in 1624 is het middeleeuws centrum voor een groot gedeelte verwoest. Hierdoor wordt het stadsbeeld met name bepaald door moderne architectuur, afwisselend met historische bouwwerken die wel gespaard zijn gebleven door de brand.

Historie vind je bij het Akershus Slott, een kasteel uit de dertiende eeuw wat oorspronkelijk diende als koninklijk woonverblijf en verdedigingswerk. In de zestiende eeuw werd echter besloten om het als fort te laten functioneren en onderging het de benodigde veranderingen. Een eeuw later werd het fort echter herbouwd in renaissancestijl en opnieuw verheven als kasteel. Het geheel aan veranderingen zorgt voor een prachtig aanzicht en het fort is dan ook zeker een bezoekje waard. Een andere aanrader voor je stedentrip Oslo is om de beeldhouwkunst te bewonderen in Vigelandsparken. Dit stadspark trekt jaarlijks een enorm aantal bezoekers en is erg populair vanwege zijn beeldhouwwerken. Met ruim 200 werken, gecombineerd met de schitterende natuur in het park, is dit een heerlijk momentje van ontspanning.

Wil je echt cultuur snuiven? Bezoek dan het Vikingskipshuset Museum. Dit museum, gewijd aan de Vikingtijd, herbergt naast tal van wapens en accessoires ook de drie best bewaarde vikingsschepen ter wereld. Afkomstig uit de jaren 800 en 900 voor Christus is dit erg indrukwekkend om te zien.

Oslo wordt ook wel de stad van de eilanden genoemd. Met zijn rijke historie en prachtige natuur is het een stedentrip bestemming die zeker de moeite waard is. Boek daarom vandaag nog jouw stedentrip Oslo en maak kennis met de Noorse cultuur!

Lees meer over Oslo op ons blog

Wil je geen aanbiedingen missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de mooiste aanbiedingen van Travelservice.