Stedentrip Rome

Op stedentrip naar Rome? Ontdek zelf waarom het de meest veelzijdige stad van Europa is. Van het oude sterke Romeinse rijk tot aan de tijd van de renaissance, hier maakt u een reis door de tijd.

4 daagse reis vanaf

€ 399

Nu boeken

De beste hotels hebben we al voor je uitgekozen

Hotel Picadilly Hotel Picadilly

Vanuit het hotel bent u zo in het prachtige centrum van Rome! Het hotel beschikt over een Amerikaanse bar…

Vanaf € 399 p.p.

Reserveren Meer info

Hotel Londra & Cargill Hotel Londra & Cargill

Hotel Londra & Cargill is een luxe en mooi hotel. Het hotel ligt dichtbij de Via Veneto en de…

Vanaf € 489 p.p.

Reserveren Meer info

Radisson Blu Roma Hotel Radisson Blu Roma Hotel

Een ultramodern vijfsterren hotel in het centrum van Rome. Het hotel beschikt over een zwembad op het dak waar…

Vanaf € 519 p.p.

Reserveren Meer info

Liever een ander hotel? Klik hier

Over Rome

Op stedentrip naar Rome? Ontdek zelf waarom het de meest veelzijdige stad van Europa is. Van het oude sterke Romeinse rijk tot aan de tijd van de renaissance, hier maak je een reis door de tijd. Wie alle bezienswaardigheden van Rome wil bewonderen kan daar gerust een week voor uit trekken.

Bezienswaardigheden


De stad kunt u het beste per voet ontdekken. Tijdens je wandeling van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid zal u zich namelijk geen enkel moment vervelen. Het oude centrum zit vol met kleur en oude gebouwen uit verschillende tijden. Als u even moe bent van het wandelen, kunt u prima bijkomen op één van de vele terrasjes. Eenmaal bijgekomen kunt u weer verder op bezienswaardigheidstocht.

Colosseum

Eén van de bekendste bouwwerken van Rome is het Colosseum. Dit wereldwonder werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en was bedoeld om de spelen te houden. In deze bloederige voorstellingen namen dieren en mensen het onderling en tegen elkaar op. Begin vijfde eeuw raakte het Colosseum echter in verval en in de middeleeuwen werd het een steengroeve. Ondanks dat het Colosseum niet meer in originele staat verkeerd als toen het net gebouwd werd, is het geheel nog steeds een zeer imposant bouwwerk. Absoluut een must-see voor uw stedentrip Rome.

Vaticaanstad

Ook onmisbaar is Vaticaanstad. Hier vindt u een aantal grote bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Pietersbasiliek gelegen aan het prachtige Sint-Pietersplein. Ook de Vaticaanse musea met één van de belangrijkste kunstverzamelingen ter wereld en de Sixtijnse Kapel is iets wat u hier zult tegenkomen en niet mag overslaan.

Historie

Bezoek ook het vroegere hart van Rome in de Romeinse tijd. Het Forum Romanum was de plek van het consulaat en vormde het religieuze, juridische en politieke centrum van de stad. Tegenwoordig is deze plek een verzameling van ruïnes, maar nog steeds is goed de omvang en het hart terug te zien.

Aan het Piazza della Rotonda vindt u het Pantheon. Van de Romeinse bouwwerken is dit één van de best bewaarde. Dit prachtige gebouw met indrukwekkende marmeren zuilen en een gigantische koepel van ongeveer 43 meter hoog was jarenlang een wonderlijke constructie. Ook nu nog zult u versteld staan van de schoonheid die het met zich meebrengt. Achteraf kunt u op hetzelfde plein even lekker een hapje eten en genieten van de Italiaanse keuken.

Ontdek de historie van de Romeinen en de renaissance tijdens uw stedentrip naar het indrukwekkende en prachtige Rome. Dit kloppende hart van Italië is een stad als geen ander.

Lees meer over Rome op ons blog

Maak je Rome ervaring compleet met de leukste excursies

Romae colosseum Colosseum Skip the line

Breng een bezoek aan het Colosseum, het meest imposante gebouw uit de Romeinse tijd. Het Colosseum is een Amfitheater en werd oorspronkelijk gebruikt voor spelen. Hierbij werden dier tegen mens, mens tegen dier en mens tegen mens ingezet.

€ 16 p.p.

Rome Vaticaan Vaticaan Museum & Sixtijnse Kapel Skip the line

Het Vaticaan museum wordt beschouwd als één van de belangrijkste musea ter wereld. Het bezoek hiervan is essentieel voor iedereen die naar Rome komt! De pausen hebben hier na verloop van tijd de grootste meesterwerken aller tijden en de meest waardevolle artefacten uit het verleden verzameld en bewaard.

€ 29 p.p.

Meer over Rome Highlight Bike Tour Rome

Tijdens deze Highlights Fietstour, fietst u langs de vele beroemde bezienswaardigheden van Rome. Uiteraard vertelt de gids over de rijke stadsgeschiedenis en de andere bezienswaardigheden die je tijdens deze fietstoer ziet. Met een schat aan informatie, inclusief tips van de gids en een algehele indruk van Rome lever je aan het eind van de fietstour je fiets weer in.

€ 27,50 p.p.

Wil je geen aanbiedingen missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de mooiste aanbiedingen van Travelservice.