Stedentrip Warschau

Warschau is een ideale stedentrip bestemming. De prachtige oude binnenstad, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, zal iedereen versteld doen staan. Het is de perfecte plek voor een culturele ontdekkingsreis, om uitgebreid te shoppen of om te genieten van de vele cocktailbars.

4 daagse reis vanaf

€ 319

Nu boeken

De beste hotels hebben we al voor je uitgekozen

Hotel Hetman Warschau Kamer Hotel Hetman

Het 3-sterren Hotel Hetman is enkele minuten van het oude centrum van Warschau, het Nationale Stadium en Copernicus Centrum voor Wetenschap. Hotel Hetman ligt op minder dan 700 meter van de Sint-Florianuskerk.

Vanaf € 319 p.p.

Reserveren Meer info

Novotel City Warsaw Novotel City Warsaw

Het moderne Novotel Warszawa Centrum heeft een panoramisch uitzicht over Warschau. Het ligt in het centrum van Warschau, op 5 minuten lopen van het Centraal Station.

Vanaf € 379 p.p.

Reserveren Meer info

Hotel Bristol Warschau Kamer Hotel Bristol

Hotel Bristol Warsaw is opgericht door Ignacy Paderewski, de beroemde pianist en politicus, en is een van de opmerkelijkste bezienswaardigheden van Warschau. Het combineert geschiedenis met moderne luxe.

Vanaf € 469 p.p.

Reserveren Meer info

Liever een ander hotel? Klik hier

Over Warschau

Warschau is een ideale stedentrip bestemming. De prachtige oude binnenstad, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, zal iedereen versteld doen staan. Het is de perfecte plek voor een culturele ontdekkingsreis, om uitgebreid te shoppen of om te genieten van de vele cocktailbars. Bij een stedentrip Warschau is er voor iedereen wat wils en hier verveelt u uzelf dan ook geen moment.

Architectuur

De Poolse stad heeft door zijn communistische verleden een bijzondere afwisseling van oude monumenten met communistische bouwwerken. Het oude stadscentrum, Stare Miasto, houdt huis aan eeuwenoude bouwwerken. De kathedraal, gotische kerken, het marktplein met kleine winkeltjes, allen dragen ze bij aan een gezellige sfeer. Wandelen door dit oude gedeelte is al een hele beleving op zich. Het nieuwe centrum, Nowe Miasto, staat anderzijds weer vol met moderne gebouwen en tal van mogelijkheden. Hetgeen samen zorgt voor een uniek karakter. Warschau is niet voor niets de trots van de Polen.

Paleizen

In het oude centrum staat de de Zamek Krolewski. Dit koninklijke paleis diende vanaf 1526 als koninklijke residentie en is meerdere malen verbouwd. De verbouwingen tot in de zeventiende eeuw hebben er voor gezorgd dat het zijn huidige barokke stijl kreeg. Sinds 1984 is het paleis opengesteld voor publiek en kunt u binnen het prachtige interieur en de collectie schilderijen van het oude Warschau bewonderen. Verbonden aan het koninklijk paleis zit de Sint Johannes Kathedraal. Via een overdekte brug, die diende ter bescherming van Poolse vorsten, kunt u bij dit vijftiende-eeuws monument komen. Binnenin vindt u het Baryczkowski-kruisbeeld. Volgens de verhalen kan dit kruisbeeld wonderen verrichten.

Uitgaan

Voor wie wil winkelen tijdens een stedentrip Warschau zit hier ook goed. Hier heeft u winkels in alle soorten en maten: van kleine gemoedelijke winkeltjes in het oude stadscentrum tot grote warenhuizen met de modernste winkels. Ga ‘s avonds culinair genieten in één van de chique restaurants. De flexibiliteit van de Poolse keuken gecombineerd met een chique interieur zorgt voor de leuke ervaring.

Hoewel men het misschien niet direct verwacht, is Warschau met de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardige stedentrip bestemming. De veelzijdigheid zorgt dagelijks voor veel tevreden bezoekers. Beleef zelf alle historie en diversiteit en boek vandaag nog uw stedentrip Warschau!

Lees meer over Warschau op ons blog

Wil je geen aanbiedingen missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de mooiste aanbiedingen van Travelservice.