Stedentrip Wenen

Wenen is een bijzonder stad.. Het centrum stamt uit de negentiende eeuw en heeft nog veel sporen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en zelfs Napoleon. De schitterende architectuur en cultuur komen hier volledig tot hun recht.

4 daagse reis vanaf

€ 319

Nu boeken

De beste hotels hebben we al voor je uitgekozen

Hotel donauwalzer kamer Donauwalzer

Het Donauwalzer Hotel ligt direct langs metrostation Alser Straße en op enkele minuten loopafstand van de Ringstrasse-boulevard, de Votive kerk en het stadhuis. Het centrum van Wenen bereikt u in 6 minuten.

Vanaf € 319 p.p.

Reserveren Meer info

KK Palais Hotel KK Palais Hotel

Het K+K Palais Hotel ligt in het rustige deel van het centrum van Wenen, vlak bij de Stephansdom en de vele andere bezienswaardigheden, theaters en winkels. Achter de historische gevel bevindt zich een elegant hotel.

Vanaf € 399 p.p.

Reserveren Meer info

Vienna Marriott Hotel Vienna Marriott

Het Vienna Marriott ligt tegenover het Stadtpark, op een prominente plek aan de Ringstraße-boulevard. Het verwelkomt gasten in een schitterende lobby met een indrukwekkende trap en een zeer licht atrium.

Vanaf € 499 p.p.

Reserveren Meer info

Liever een ander hotel? Klik hier

Over Wenen

Voor wie de vonk in de liefde weer wil doen laten branden, is een stedentrip Wenen dé manier. Niet alleen is de woonsituatie in deze stad erg goed, u hebt hier ook genoeg ruimte om een romantische tour te nemen. Door zijn oude karakter heeft de Oostenrijkse hoofdstad een erg gemoedelijke sfeer. Het centrum stamt uit de negentiende eeuw en heeft nog veel sporen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en zelfs Napoleon. De stad is door deze perioden heen grotendeels ongeschonden gebleven. De schitterende architectuur en cultuur komen hier volledig tot hun recht.

Architectuur

De architectuurvorm die u hier met name zult zien is de barokstijl en rococostijl. Gebouwen met ingewikkelde vormen en rijke versieringen zorgen hierdoor voor een prachtig aanzicht. Opvallend is eigenlijk dat Renaissance-architectuur in Wenen ontbreekt. Dit heeft te maken met de Turkse belegeringen in die tijd en dat er in deze periode niet van die architectuur gebouwd werd. Desalniettemin levert een wandeling door de stad een unieke beleving op, waarbij u volop kunt genieten van de kunst en klasse die de stad met zich meebrengt.

Bouwwerken

Leuk om te bezoeken tijdens een stedentrip Wenen is de brede boulevard Ringstrasse. Hier zitten zowel openbare als particuliere gebouwen gevestigd. Na de aanbouw van de boulevard in 1858 werden aan het begin van de twintigste eeuw ook nog andere monumenten en parken geplaatst. Allen geven ze een goede impressie van die tijd weer. Wat u momenteel nog meer aan deze straat vindt is het burgertheater, het parlement, het stadhuis, de universiteit en de “twin musea”, gewijd aan de geschiedenis en beeldende kunst. Wist u trouwens dat Wenen dé stad is van de muziek? Hier leer je alles over in een interactieve ontdekkingsreis door het Haus der Musik. Werkelijk onmisbaar tijdens een stedentrip Wenen!

Uitgaan

Ook het shoppen in Wenen is ideaal. Het centrum zit vol winkelstraten met fraaie en diverse winkelketens. Om even tot rust te komen kunt u een stop maken bij één van de verschillende aangelegen terrasjes. ‘s Avonds kunt u culinair genieten van de zeer diverse keuken in Wenen. Niet alleen heeft de stad zijn eigen Duitse specialiteiten, maar ook die van andere Europese en zelfs niet-Europese landen.

Het echt klassieke en tegelijkertijd moderne karakter van de stad zorgt voor een bijzondere ervaring. Met zijn koninklijke allure is Wenen inmiddels een ware wereldstad geworden. Kom alle pracht en praal met eigen ogen bewonderen en boek uw stedentrip Wenen!

Lees meer over Wenen op ons blog

Maak je Wenen ervaring compleet met de leukste excursies

Wenen hop on hop off Wenen Hop on Hop off Bus

Met de Hop on Hop off bus ontdekt u op de meest comfortabele manier alle hoogtepunten van Wenen! De bus biedt u een audioguide in verschillende talen die u alles vertelt over Wenen. Reis in uw eigen tempo. Stap in en uit de bus bij één van onze zestien stops, zo vaak als u wilt.

€ 27 p.p.

viennacard Wenen Vienna Card

Onbeperkt reizen voor 72 uur met de metro, bus en tram.

€ 22 p.p.

schonbrunn-palace-wenen Paleis Schönbrunn

Bezoek het adembenemende Paleis Schönbrunn en geniet van de schoonheid van dit paleis, de voormalige thuisbasis van de Habsburgers. Dwaal door de fraai ingerichte kamers in het paleis en neem dan een wandeling door de tuinen, die in de kassen, dierentuin, doolhof, fonteinen, Romeinse ruïnes, en nog veel meer.

€ 15 p.p.

Wil je geen aanbiedingen missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de mooiste aanbiedingen van Travelservice.