Uitgaan in Barcelona

Vindt u het leuk om uit te gaan? Dan is Barcelona de goede plek. Hier begint het nachtleven rond middernacht en gaat door tot in de vroege uurtjes.

cocktail-bar-830544_1920

Bars
Donderdagavond is het studentenavond en zullen de bars in Barcelona dus erg vol zitten, wat natuurlijk gezellig is! In Barcelona zijn er enorm veel bars en kroegen waar u uit kunt kiezen. U kunt natuurlijk kiezen voor de authentieke en schilderachtige oude binnenstad van Barcelona. Zoals Mariá Cubí en Placa Reial, maar bent u voor de chiquere terrassen bij de wijk Port Olímpic op het juiste adres.

Muziek
Barcelonezen gaan vaak in het weekend op stap, waardoor er meestal op vrijdag -en zaterdagavond live-bandjes te vinden zijn. In het gebied rond Plaça Reial vindt u enorm veel muziekbars die voornamelijk populair zijn voor toeristen. Houdt u van rockmuziek? Dan moet u zeker in het gebied Marina rondkijken.

Cocktails
Voordat u een avondje cocktails wilt drinken met vrienden, moet u wel weten dat alcoholgebruik op straat, net als in Nederland wettelijk verboden is. In Barcelona wordt alcohol op straat drinken ‘botellón’ genoemd. Wel is het hierdoor vaak druk in bars waar je wel legaal alcohol mag drinken. Sangria is vast een drankje waar u aan denkt als u in Barcelona bent, maar veel lokale bewoners zijn gek op ‘cubatas’. Dit zijn gemixte drankjes zoals Cola rum of whisky. Een van de favorieten in Barcelona is de ‘Lime Vodka’.

Clubs
Bij veel clubs en discotheken in Barcelona kunt u uzelf inschrijven op de zogenoemde ‘listen VIP’, zodat u gratis entree heeft. Wel geldt deze regel in de meeste discotheken als u vóór 2:00 binnenkomt. Wanneer u ook gratis naar een disco of club wilt gaan, is donderdag (de studentenavond) geschikt. Wel krijgt u vaak als u entree betaald, een welkoms drankje. Vaak wordt er in Barcelona op straat geflyerd en als u deze flyer meeneemt naar de desbetreffende club, is de kans groot dat u ook gratis naar binnen mag.

Vervoer
Na een stapavond is de meest toegankelijk manier om terug naar uw hotel te gaan met de taxi. Alleen is dit zoals gewoonlijk erg duur. Wilt u toch met de taxi, dan zijn deze te herkennen aan hun zwarte met gele kleur. Taxi’s zijn in het weekend zo’n 0,30 cent duurder per kilometer dan door de weeks en op feestdagen vaak 1 euro duurder. U kunt dus ook kiezen voor het openbaar vervoer, hou hierbij wel rekeningen met de reistijden.

Ontdek het uitgaansleven in Barcelona nu zelf en boek een stedentrip naar deze prachtige stad!

Bronnen
– http://www.holabarcelona.nl/uitgaan-in-barcelona
– http://www.barcelonatips.nl/uitgaan/clubs/
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g187497-Activities-c20-Barcelona_Catalonia.html

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht