Uitgaan in Boedapest

man-1456951_1920

In Boedapest kunt u uitgaan voor veel geld maar ook voor een spotgoedkoop prijsje. Zo zijn er  veel verschillende uitgaansgelegenheden te vinden in deze Hongaarse stad.

Taxi
Heen en terug vervoer naar de plek van bestemming is essentieel, vooral omdat u vast niet de enige bent die gebruik van de taxiservices wilt maken. Zorg daarom dat u altijd het telefoonnummer van een taxicentrale bij u hebt, want als u ervoor kiest om een taxi op straat aan te houden loopt u de kans op opgelicht te worden.

Shotjes
Zoals bij elke stad heeft ook Boedapest zijn alcoholistische specialist. ‘Palinka’ is een Hongaarse specialiteit en is gemaakt van velen soorten fruit en is daarom erg kleurrijk. Meestal zit er wel boven de 50 procent alcohol in! In Boedapest kijken ze er niet gek van op als u uw avond begint met een echte traditionele Palinka.

Underground
Feesten in een kelder wordt in Boedapest ook wel ‘underground house-party’ genoemd. Deze zijn elk weekend te vinden in de hipste clubs van de stad. Zo worden er regelmatig feesten gegeven in oude warenhuizen met wel zeven verdiepingen. Zo kunt u de avond beginnen op het dakterras en deze eindigen in de kelder. Deze feesten gaan vaak door tot vroeg in de ochtend.

Skybar
Bent u bereid om net iets meer dan normaal te betalen voor uw feestje? Dan bent u bij de Upperclass Skybar party’s op de juiste plek. Hierbij is het een must om op zijn chiquest gekleed binnen te komen en worden er prachtige cocktails voor u ingeschonken. Tijdens de zomer zijn er verschillende feesten op het dak van de Paris Department Store in Boedapest te vinden. Dit is een van de mooiste cafe’s in Europa. Vaak beginnen deze feestjes in de middag en gaan door tot diep in de nacht.

Pubs
Voor het iets meer doorgaande uitgaansleven en waar u zich geen zorgen hoeft te maken over u er uit ziet, kent de stad ook een hoop pubs, bars en kroegen. Hier zijn ook de drankjes enorm goedkoop en drink je hier vergeleken met Nederland twee drankjes in plaats van een!

Als u in Boedapest bent, hoeft u niet bang te zijn om en feestje te missen. Zo hangen er rond de hele stad affiches en flyers die feestavonden aankondigingen. Dus, ontdek het uitgaansleven in Boedapest nu zelf en boek een stedentrip naar deze diverse Hongaarse stad!

Bronnen
– http://www.ididbudapest.nl/9-tips-voor-uitgaan-in-boedapest/
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g274887-Activities-c20-Budapest_Central_Hungary.html

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht