Uitgaan in Riga

latvia-171154_1920

Riga is als de hoofdstad en het politieke en culturele centrum van Letland. De fraaie stad is al meer dan 800 jaar oud. Het historische centrum is een echte aanrader om door heen te lopen en bruist het hier overdag van de winkeliers, maar ’s avonds bloeit het op tot een hippe uitgaansplek met een overvloed aan bars, restaurants en cafe’s.

De oude binnenstad
In Riga vindt u vele soorten keukens. Denk hierbij aan traditioneel Lets, tot Indiaas, Frans of zelf middeleeuws. Riga behoort ook tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Riga heeft namelijk een middeleeuwse oude binnenstad. Deze is gelegen aan de linkeroever van de de Baltische rivier; De Westelijke Dvina. Kiest u ervoor om te stappen in het oude gedeelte? Dan kunt u ook wat meer traditionele en klassiekere bars of clubs tegenkomen. Denk hierbij aan voorstellingen van hoge kwaliteit opera of klassieke concerten.

Centrale Markt
Ook aan de oever van de Westelijke Dvina ligt de Centrale Markt van Riga. Deze bestaat uit grote halen en uit een binnen -en buiten gedeelte. Komt u op de fruitafdeling, dan zult u zich verbazen over de vele soorten en kleurrijk fruit dat er verkocht wordt, dit geldt ook voor de bloemen en planten. Zo behoort de Centrale Markt van Riga ook tot de grootste en mooiste levensmiddelenmarkten van Europa!

Nieuwe stad
Het nieuwe gedeelte van Riga is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Samen met het oude gedeelte van Riga staat dit stadsgedeelte op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed in Letland. Deze stad ligt aan het oosten van de Westelijke Dvina en vindt u hier, in vergelijking met het oude gedeelte van de stad, meer grotere en hippere uitgaansgelegenheden. Bent u meer opzoek naar authentieke pubs, dan moet u in het oude stadsgedeelte zijn. Uitgaan is in het weekend erg druk en zijn er meerdere zalen bij dj’s te vinden. In het nieuwe stadsgedeelte wordt u overspoeld met discoteken en clubs.

Dus, ontdek het uitgaansleven, zowel overdag en ’s avonds van de hoofdstad van Letland nu zelf. En boek een stedentrip naar Riga met Travelservice!

Bronnen
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g274967-Activities-c20-Riga_Riga_Region.html
– http://3opreis.bnn.nl/bestemming/riga

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht