Uitgaan in Warschau

cocktails-731898_1920
Warschau heeft naast zijn rijke geschiedenis enorm veel leuke bars en discoteken waar u gerust een aantal wodka’s kunt drinken. Het assortiment in wodka is erg breed en liggen de meeste uitgaansgelegenheden op loopafstand van elkaar. Warschau is ideaal voor een stapavondje dus!

Klederdracht
Als u in Warschau bent kan het u opvallen dat in veel horecagelegenheden de medewerkers traditioneel Poolse klederdracht dragen. De restaurants en bars willen hun trots voor de Poolse hoofdstad laten blijken met hun traditioneel ingerichte interieur, met daarbij traditionele Poolse klederdracht. Dit geeft het uitgaansleven in Warschau een unieke tint!

Optredens
In veel clubs en bars vinden life optredens plaats. Zo kunt u tijdens uw hapje of drankje genieten van traditionele Poolse volksmuziek. Misschien worden er zelfs Poolse dansen gedanst. Zoals de volksdans: de polka, of de klassieke: mazurka! Verder zijn er voor de jongere generatie ook discoteken. Stodala en Ground Zero zijn twee populaire disco’s in Warschau.

Wodka
In bijna elke bar of club kunt u genieten van heerlijke Poolse wodka. Er zijn enorm veel verschillende soorten wodka en krijgt u er vaak de gebruikelijke Poolse hapjes bij geserveerd. Drankjes doen in Polen is niet duur. Zo is 4 Zloty ongeveer 1 euro waard. Een leuk feitje is dat de gemiddelde prijs voor 1 liter wodka ongeveer 4 Zloty is! 

Top 3 uitgaansgelegenheden
Bar Warszawa de Luxe
Bij Bar Warszawa de Luxe heeft u voor minder dan twee euro een biertje en voor minder dan 4 euro een complete Poolse maaltijd! De bar ligt aan de overkant van de Sint-Annakerk en is dus heel toeristisch gelegen. Ook heeft het een prachtig uitzicht op Nowe Miasta, het centrale plein van de stad.

Klar – Cocktail Bar
Voor het echte nachtleven in Warschau moet u bij Cocktail Bar Klar zijn. Hier vindt u een enorm grote voorraad aan wodka en creëren ze zelfs hun eigen smaken! De, wel wat kleine maar daarom erg knusse bar is gelegen aan de belangrijkste winkelstraten van Warschau: Chmielna en de Nowy Świat.

Platinium
Platinium is een club én restaurant in een, wordt ook wel de beste club in heel Warschau genoemd. Hier wordt vooral R&B gedraaid en is erg gewild bij de studenten in de stad. Om van de club bij het centrum te komen bent u ongeveer 10 minuutjes aan reistijd kwijt, maar het is zeker een bezoeken waar voor een feestavond met goede muziek!

Ontdek het uitgaansleven van de hoofdstad van Polen nu zelf en boek een stedentrip naar Warschau!

Bronnen
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g274856-Activities-c20-Warsaw_Mazovia_Province_Central_Poland.html
– http://www.cityzapper.com/nl/europa/warschau/uitgaan

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht