Verse seafood in Barcelona

seafood-1081974_1920

Wanneer u in Barcelona bent, moét u het meest bekende gerecht van Spanje hebben geproefd: paella! Dit is een combinatie van rijst, vis vlees en groente en is zeker een favoriet van de lokale bevolking. De ligging van de stad is direct aan de Middellandse zee en is er dus een ruim aanbod aan verse vis. Wij delen graag een aantal authentieke Spaanse visgerechten en restaurants met u.

Paella
Voor de lekkerste Paella van de stad moet u bij het restaurant 7 Portes zijn. Dit restaurant komt uit 1836 en gaan er verhalen rond dat dit het lieveling restaurant zou zijn geweest van Pablo Picasso. Dit is echt een klassieker in de stad en brengt zelfs een stukje historie van met zich mee! Zeker een bezoekje waard dus!

Zeevruchten
Omdat Barcelona zoveel aanbod heeft in verse soorten vis, doen de meeste restaurants elke ochtend hun inkopen bij de plaatselijke marktjes. Zij kopen dan vele soorten vis en zeevruchten in. Het restaurant Els Pescadors is volledig gespecialiseerd in Catalaanse gerechten met zeevruchten. Ook passen zij hun menu altijd aan op de producten die zij hebben verkregen op de markt. Dit restaurant is de vinden op het Plein Placa de Prim.

Hands-on restaurant
Bij het restaurant La Paradeta kunt u de verse vangst van de dag proeven! Er zijn ook meerdere locaties in Barcelona van te vinden in de stad en het restaurant werkt met een uniek concept. Zo werkt het net als bij een markt, alleen wordt hier het eten ook voor u klaargemaakt. Bij de ‘bar’ geeft u aan wat u wilt eten en hoeveel. Dit wordt dan voor u afgewogen en klaargemaakt. De authentieke lokatie vindt u in Sants, die werd voor het eerste geopend in 1994.

Ontdek de meest verse visgerechten nu zelf en boek een stedentrip naar Barcelona!

Bronnen
– http://www.welcome-to-barcelona.com/nl/2012/07/26/seafood-restaurants-barcelona/
– https://www.tripadvisor.nl/Restaurants-g187497-c33-Barcelona_Catalonia.html

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht