Waarom Barcelona zo populair is

Barcelona mag zich al jaren een van de populairste Spaanse steden noemen. Dit komt mede doordat de vliegafstand kort is en liggen de toeristische op loopafstand van elkaar. Barcelona is ideaal voor een stedentrip.

panorama-427997_1920

Ligging
Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje en dus niet zo ver van de Franse grens. Barcelona is de tweede grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de regio Catalonië. Barcelona maak deel uit van de Costa Dorada, de zogenoemde Gouden Kust. Barcelona heeft deze titel verkregen door zijn lange en goudkleurige stranden die als een van de meest toeristische badplaatsen worden gezien.

Natuur
Aan de kust van Barcelona zijn vooral standen te bekennen, maar als u verder op zoektocht gaat loop u al gauw de rotsen van de Pyreneeën tegen het lijf. Hier kijkt u uw ogen uit naar de immens hoge bergen van wel 300 tot 1400 meter. Voor nog meer natuur moet u het Güell Park zeker bezoeken. Dit is een klein stadspark vol met pijnbossen en palmbomen die omringt staan om een groot plein. Daarnaast staan er vele kleurrijke kunstwerken.

Wijken
Een van de leukste wijken in Barcelona is El Borne en is ook het meest toeristisch. Hier vindt u hippe winkels en boetiekjes, maar ook terrasjes en restaurants. Ook is het een alternatieve wijk omdat er veel kunstenaars wonen waardoor u veel karakteristieke winkels tegen komt. In deze wijk kijkt u uw ogen uit. Als u de Kathedraal van Barcelona wilt bezoeken moet u in de wijk Barri Gothic zijn. Hier zijn enorm veel kleine straatjes rondom het plein Placa Reial, waar u ook de meest gezellig restaurantjes, pubs en bars vindt.

Ontdek nu zelf waarom deze Spaanse stad zo populair is en boek nu zelf en boek een stedentrip naar Barcelona!

Bronnen
– http://travelservice.nl/stedentrips/barcelona/
– http://tmgonlinemedia.nl/consent/consent/?return=http%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fvrij%2Freizen%2Fstedentrip%2F21202235%2F__Barcelona_immens_populair__.html&clienttime=1479129458681&version=0&detect=true

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht