Wat je moet weten voor je naar Venetië gaat

canal-grande-337972_640De romantische stad met 180 kanalen, 450  bruggen en prachtige architectuur heeft een ouderwetse sfeer, de cultuur leeft hier heel erg. De reden dat u deze stad moet bezoeken is dat er geen stad is als deze, dat komt doordat de stad uit kanalen bestaat en u natuurlijk in een ouderwetse gondel alles over Venetië wilt ontdekken.

Taal
Italiaans is de voertaal en is afgeleid van het Latijns, het kent zo’n 1500 dialecten. Op de toeristische plaatsen zoals Venetië word er veelal Engels gepraat. Toch is het niet vanzelfsprekend dat iedereen er Engels kent dus zorg voor vertrek dat u een aantal zinnetjes Italiaans kent. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook veel Italianen die Duits spreken. 

Geld & visum
Omdat Italië tot de Europese Unie behoort kunt u hier gewoon met de Euro betalen. Ook om deze reden hoeft u geen visum te hebben om dit land te betreden. Dit maakt het reizen erg makkelijk en fijn.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Het dichtst bijzijnde vliegveld is Venice Marco Polo Airport. Er zijn verschillende manieren om vanaf dit vliegveld naar de stad te gaan. Zo kan u een bus of taxi nemen, dit kan wel vrij duur zijn zo’n €40,- voor een taxi. Met de boot gaan is goedkoper (€15,-) alleen doet u er dan wel langer over. Er zijn ook motorboten maar die kosten dan €80,-, u  bent er dan snel. De boot is dan ook het meest gebruikte openbaar vervoermiddel in Venetië

Telefoon & post
Omdat Italië bij de Europese Unie hoort hebben zij hetzelfde alarm nummer als in Nederland (112). Wanneer u een Italiaans nummer wilt bellen moet u hier 0039 voor plaatsen. Wanneer u iets wilt laten horen aan het thuisfront via de post kan u postzegels krijgen bij een sigarenboer. De postkantoren zijn doordeweeks geopend van 9:00 tot 14:30.

Eten & drinken
De populairste drankjes zijn Espresso die hier meerdere malen over de dag word gedronken maar ook Limoncello, een alcoholistisch citroen drankje. Vrijwel iedereen is bekend met de Italiaanse keuken met pizza en pasta en deze zijn dan ook zeker aan te bevelen in Italië zelf. De restaurants die u in Venetië moet gaan bezoeken zijn :
Da Mamo hier verkopen ze traditionele Italiaanse pizza in een gezellig restaurantje.
Riviera is een restaurant met een ontspannen sfeer dat mede mogelijk word gemaakt door de muziek die hier word gespeeld. Hier kan u heerlijke vis eten en het personeel helpt u om de perfecte wijn uit te kiezen.
Alfredo’s heeft de beste pasta die u ook nog is kan meenemen. Het is een klein zaakje maar de eigenaar is dan ook erg persoonlijk naar zijn klanten toe en helpt u met kiezen van de beste pastasaus bij jouw keuze.
Cantinone Gia Schiavi is een Italiaanse tapas restaurant waar de verschillende hapjes Italiaanse gerechten zijn. Hier verkopen zij ook heerlijke wijn.

Uitstapjes
Ca’Rezonico is een van de mooiste gebouwen in de stad tegenwoordig is het een museum maar het geeft een goed beeld van  hoe de stad er vroeger uitzag.
Piazza San Marco is het grootste en bekendste plein in de stad. Hier zijn veel winkels en restaurants. Ook vind u hier de Bell Tower waar u een mooi uitzicht heeft over de stad.
Musica a Palazzo is een theater waar er opera’s worden gegeven. Deze muziek vorm word erg gewaardeerd in heel Italie en is het zeker waard om te proberen.
Torcello Island is een eiland vlakbij Venetië. Hier vind je de Byzantine kerk waar een prachtig verhaal achter zit. Ook heeft u vanaf dit eiland een mooi uitzicht op Venetië. 

Boek nu een stedentrip naar Venetie !

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht