Wat te doen in Riga

riga-921838_1920

Een stedentrip naar Riga? Wij hebben een top 5 aan bezienswaardigheden voor u geselecteerd die u zeker niet mag missen!

Old City
Old City, ook wel Vecrīga genoemd, is een wijk en bezienswaardigheid in Riga en staat bij veel toeristen op de nummer 1 bezienswaardigheid. Hier bruist het van de echte Letse cultuur. Letland staat ook wel bekend als een vriendelijke en een schone cultuurstad. Daarnaast is alles op loopafstand van elkaar. Van restaurants, terrasjes tot vele winkels en boetiekjes. Old city is het centrum van Riga en is een gezellig en oud stadsgedeelte om u te vermaken.

Alberta Iela
Art Nouveau of Jugendstil is een stijl die rond 1800 is ontstaan vanuit de schilderkunst. Het is te vergelijken met de barokstijl, maar is Art Nouveau bedoeld om een optimistisch wereldbeeld te benadrukken. Deze stijl wordt ook wel ‘de viering van het leven’ genoemd. Alberta Iela is een Architectonische bezienswaardigheid in Riga gericht op de Art Nouveau stijl. U loopt door een straat met allemaal mooie Jugdenstilhuizen. Sommige zijn gerestaureerd en andere nog onder restauratie. Hoe langer u de huizen bekijkt, hoe meer details u ziet. Dus houdt u van architectuur, dan is de Alberta Ilea straat zeker een bezoekje waard!

Jugenda Stila Nami
Nog een architectonische bezienswaardigheid en, de naam zegt het al, een Jugendstilwijk. Deze wijk staat ook bekend om zijn prachtige gebouwen. Hier loopt u langs ruim 750 gerestaureerde Jugendstilmonumenten. Ook ligt het dichtbij de Old City. Net als in de Albera Iela is het zeker de moeite waard om op alle details te letten. U kijkt uw ogen uit!

Riga Town Hall Square
Riga Town Hall Square is een bezienswaardigheid, een monument en het gemeentehuis van Riga. Dit ‘Rathaus’ is gedecoreerd met zeer mooie details en zijn er rond het plein veel restaurants en souvenirwinkeltjes te vinden. In de zomer is er vaak livemuziek aanwezig. Op het plein en langs de vele terrassen.

House of Blackheads
Ook wel ‘Het Zwarthoofdenhuis’ genoemd ligt in de Old City van Riga en is gebouwd in een gotische stijl. De bouwkunst is van baksteen en dit geeft een bijzonder contrast naast alle Jugenstilpanden in de stad. Het gebouw geeft u echt een middeleeuws gevoel en is het prachtige gerestaureerd. In de Tweede Wereld Oorlog werd dit huis vernield en was de heropbouw pas in 1999 voltooid, wat het nu een stralend en bijna nieuw effect geeft. Het huis is 27 meer hoog en zo echt een uitblinker in de stad.

Dus, ontdek de prachtige architectuur in de hoofdstad van Letland nu zelf en boek een stedentrip naar Riga!

Bronnen
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g274967-Activities-Riga_Riga_Region.html
– http://www.travelvalley.nl/stedentrips/ontdek-riga-heerlijke-stad-voor-een-stedentrip

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht