Wat u moet weten voor u naar Londen gaat

london-1111691_640Het culturele, politieke en economische hart van Engeland is een drukke plek met wereldberoemde bezienswaardigheden. De geschiedenis van deze stad is overal terug te zien en ook die van het koningshuis. Alles is in deze stad te vinden van cultuur, historie, shoppen en gezelligheid. En dat alles nog niet zo heel ver van Nederland verwijderd. Hieronder leest u alles over Londen.

Taal 
Het is erg fijn dat er in dit land Engels gesproken word, een taal waar veel Nederlanders bekend mee zijn. Houd er wel rekening mee dat er Brits- Engels gesproken wordt en hier een zwaar accent op ligt dat het soms moeilijk verstaanbaar maakt.

Geld & Visum 
De officiële munt eenheid van Engeland is de pond. U kunt deze munt eenheid inwisselen bij wisselkantoren in Nederland en Engeland. Ook kunt u deze munt eenheid gewoon uit de pinautomaat in Engeland zelf krijgen. Reizigers met een Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig voor dit land. Heb je een verblijfsvergunning voor in Nederland dan zal je wel een visum moeten aanvragen.

Vliegveld, taxi & post
London Heathrow Airport is een van de drukste vliegvelden ter wereld. Het is het snelst om met de trein naar de stad te gaan, dan doet u er zo’n 15 minuten over. Ook zou u de metro kunnen nemen die een echte belevenis is een Londen, deze is wel goedkoper dan de trein. Door de gehele stad is een breed aanbod van openbaar vervoer van bussen, trams, treinen en metro’s. Via deze vervoersmiddelen kunt u alles over Londen ontdekken. De meest opvallende is de Emirates Airline waarmee je in een karretje aan een kabel door de lucht het gehele uitzicht van de stad kunt bekijken terwijl u naar de andere kant van de rivier vervoert wordt. Zo kunt u alles over Londen ontdekken.

Telefoon & post 
Iedereen is wel bekend met de traditionele telefooncellen in Londen. Wanneer u in een noodsituatie zit dan moet u hetzelfde nummer als in Nederland bellen (112). Wanneer u een Engels nummer wilt bellen dan moet u de landcode 0044 voor het nummer plaatsen. Wanneer u een kaart of brief wilt versturen kunt u postzegels krijgen bij postkantoren, een kiosk of supermarkt.

Eten & drinken 
Rainforest Cafe bied u een echte beleving met alle jungle dieren, watervallen en dierengeluiden. Het is een leuke plek om met het hele gezin te eten. Het menu biedt u pasta’s, steaks, burgers of salades.
Fifteen is een van Jamie Olivers restaurants en dit is dan ook een garante op goede kwaliteit. De sfeer is te beschrijven als elegant en modern.
Mr Chow is een begrip in Londen, in dit restaurant kunt u genieten van gerechten uit Beijing, zo ook het interieur. Het is een echte beleving om in dit restaurant te eten.
Gaucho Piccadilly heeft 4 verdiepingen waarvan de bovenste een lounge is en een andere een wijnbar. Hier kunt u genieten van Argentijnse gerechten waarvan de steak een echte aanrader is.

Uitstapjes
Madame Tussauds in Londen heeft meer dan 300 wassen beelden van veel beroemde mensen.
City Tour waarbij u langsgaat bij verschillende toeristische hoogtepunten van de stad zoals ; Londen Eye, Big Ben, Tower of Londen en Houses of Parliament
Shakespeares Globe Theatre is het nagebouwde theater waar veel toneelstukken van Shakespeare voor het eerst werden vertoont zoals Romeo en Juliet, Hamlet en Midsummer night dreams.
Warner Bros Studio Tour – Making of Harry Potter geeft u beeld achter de schermen van de films van Harry Potter. Deze films zijn hier ook daadwerkelijk opgenomen en het is leuk om de decors en specialeffect van de film terug te zien.

Boek een stedentrip Londen en ontdek alles over Londen!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht