Wenen bezoeken

In de Weense keuken is er altijd veel vlees aanwezig. Het meest bekendste vlees gerecht is natuurlijk Wiener Schnitzel. Wenen heeft ook veel specialiteiten in taarten en desserts. De bekendste taart in Wenen is de Sachertorte. Sachertorte is een chocoladetaart met een laagje abrikozenjam en in het midden een donkere chocoladeglazuur. Ook erg bekend zijn Palatschinken, dat zijn zoete pannenkoeken met verschillende vullingen, en Apfelstrudel dat is een in delen voorkomend gebak gevuld met meestal appels of kwark. Wenen staat ook bekend om haar dranken: koffie, bier en wijn. In Wenen zijn veel mooie koffiebars te bezoeken met een mooie aankleding van het café.  In Wenen houden mensen ook erg van wijn en zijn er dan ook mooie wijngaarden te bezoeken. Rond de wijngaarden zijn ook veel wijnbars met een leuke mooie rustige sfeer.

Kathedraal St. Stephen’s is een wereldberoemde tempel in Wenen. Ook veel toeristen zijn onder de indruk van deze architecturen tempel. De kathedraal is al eeuwenlang het hart van de stad. Voor een lange tijd was de kathedraal het hoogste gebouw in Europa.  In de kathedraal staan veel kunststukken, zoals het graf van Prins Eugene van Savoye, het altaarstuk van Wiener Neustadt, de preekstoel van Anton Pilgram en een zelfportret van de beeldhouwer. Het geluid van de klok boven in de toren wordt gebruikt om het Nieuwjaar te in te vieren. De Belvedère Paleizen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip Wenen. Het paleis is gebouwd in de opdracht van prins Eugene van Savoye. Het zijn twee delen bij elkaar, het eerste deel heet Untere Belvedère en het tweede deel heet Obere Belvedère. Het laatste deel heeft een hele mooie afwerking met uitbundige versierde zuilen en pilaren en een mooi gedecoreerd plafond.

Op het plein waar de rivier de Wien onderdoor stroom bevindt zich de grootste fruit en groentemarkt van Wenen. Er is een groot en verschillend aanbod op de markt, er staan exotische groenteboeren, vishandelaren, slagers en ook sap kraampjes waar je kunt kiezen uit verschillende soorten sapjes en shakes van groente en fruit. De markt is heel internationaal, er staan kraampjes met veel gerechten uit veel landen zoals China, Indonesië, Frankrijk enzovoorts. Als je verder loopt door de markt vind je de vlooienmarkt waar veel mensen hun spullen proberen te verkopen. Mensen verkopen daar hun tweedehands spullen of verzamelaars verkopen hun verzamelingen. Ook is er veel antiek te vinden zoals horloges en sieraden.

De Mariahilferstraße ligt aan het Weense west station en is dus makkelijk te bereiken. Het is de langste winkelstraat van Oostenrijk. Bijna alle grote warenhuizen hebben hier wel een vestiging. Ook zijn er ook kleine boetiekjes waar je voor je meest verschillende spullen terecht kunt. In de winkelstraat zijn ook veel cafés waar je kunt genieten van een typisch Weense koffie.

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht