Wenen, een afwisselende en bijzondere stad

Wenen, dé stad van Oostenrijk. Het mooiste wat u in deze stad kunt zien is toch echt Schonbrunn Paleis. Een prachtig paleis met mooie paleistuinen eromheen. Dit was het slot van keizerin Sisi en het paleis van de Habsburgers. Dit paleis had eigenlijk groter moeten worden dan het paleis van Versailles in Parijs, maar dit is helaas niet gelukt. In Wenen wordt Duits gesproken, maar Engels verstaan ze goed in Wenen.

In Wenen kan goed gewinkeld worden voor de winkelliefhebbers onder ons. Dit kan het best gedaan worden aan de Mariahilfer-strasse. In deze straat zijn de meeste winkels te vinden. Voor de luxere winkels is de Kohlmarkt een aanrader.

Voor lekker eten en drinken moet u naar Grinzing gaan. Hier zijn midden in de stad bloeiende wijnranken te vinden. Dit komt nergens anders ter wereld voor. Hier kan ook heerlijk gedineerd worden met een zelfgemaakte wijn erbij. In het oudste wijnhuis is een enorme wijnkelder te zien, het oude Presshaus.

Als u met kinderen gaat moet u zeker naar het Haus des Meeres gaan. Dit is een groot attractiepark met een groot zee aquarium en andere dieren. In totaal zijn er meer dan 10.000 dieren te vinden. Voor de echte dierentuin moet u naar Tiergarten Schönbrunn gaan. Dit is de oudste dierentuin ter wereld, de dierentuin is al 250 jaar oud.

Verder is er ook een pretpark te vinden in Wenen, Prater. Hier zijn veel oude attracties te vinden zoals een reuzenrad uit 1897. Er is ook een planetarium te vinden en meerder sportfaciliteiten.

Al met al is Wenen een enorm afwisselende stad waar genoeg te zien en te doen is en er is voor ieder wat wils.

Boen nu uw stedentrip naar Wenen!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht